Путін - "миротворець": В Італії президента РФ хочуть нагородити престижною премією

Ідея належить асоціації, яка займається захистом християн на Близькому Сході.

В.Путін. Фото: ЗМІ

В Італії президента Росії Володимира Путіна хочуть нагородити премією "Золота пальма" за його "миротворчі зусилля" на Близькому Сході, повідомляють Патріоти України з посиланням на Wyborcza.

Засновником цієї нагороди є асоціація Assisi Pax International, яка займається захистом християн на Близькому Сході.

За інформацією джерела, присудження Путіну даної нагороди навіть обговорювалося у Ватикані, і російський президент попередньо погодився приїхати до Італії для її отримання. Більш того, є ймовірність навіть його зустрічі з Папою Франциском. Однак позиціонування Путіна як миротворця на Заході викликало подив, адже він є відкритим союзником сирійського диктатора Башара Асада.

Що стосується історії премії "Золота пальма", то вона була заснована у 80-х роках. Її лауреатами були перший президент СРСР Михайло Горбачов, екс-президент США Рональд Рейган і Папа Бенедикт XVI.

Варте уваги те, що питання присудження даної почесної відзнаки Путіну навіть спеціально обговорювалося у Москві. Так, до російської столиці прибули представники Assisi Pax International і зустрілися там з головою відділу зовнішніх зв'язків Московського патріархату митрополитом Іларіоном. Крім того, до цього Путін неофіційно підтверджував свою готовність приїхати в Ассізі, але наполягав на "духовному" форматі церемонії вручення премії. У зв'язку з цим він виявив бажання, щоб його супроводжували вищі церковні чини Російської православної церкви, включаючи патріарха Кирила. Таким чином, російський президент сподівається налагодити міжцерковний діалог.

У Ватикані зазначили, що такий формат зустрічі поки не узгоджений, проте в Assisi Pax сказали, що ведуть з цього приводу переговори.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення DeepStateUA станом на 17 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 14:20

Останнім часом на фронті сталося багато подій та змін: бої за Часів Яр, просування в районі Авдіївки, активні штурми на Красногорівку та Роботине. Проговорили про непублічні райони Старомайорськ-Урожайне та Сіверська, де ведуться такі ж запеклі бої. Пр...

"Російські ракети будуть повертатися в РФ": Астролог поділився прогнозом щодо появи в ЗСУ новітньої зброї

четвер, 18 квітень 2024, 12:41

Астролог Володимир Бадиян назвав ознаки закінчення війни в Україні. Він зазначив, що наша держава може отримати від партнерів настільки технологічну зброю, що російські ракети розвертатимуться на Росію. Про це він сказав у ютуб-каналі "Астрофеномен", п...