«Путін почав свою кар'єру з крадіжки» – у мережі прем'єра фільму «Хуізмістерпутін» (відео)

Початок 1990-х. Молодий чиновник петербурзької мерії Володимир Путін розробив схему обміну стратегічно важливих ресурсів на продовольство для міста, що голодувало. Однак європейські продукти Петербург не отримав.

У Києві відбувся прес-показ фільму Валерія Балаяна «Хуізмістерпутін» – історія про те, як до влади в Росії прийшли колишні співробітники КДБ і бандити, повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Прес-показ документального фільму Валерія Балаяна «Хуізмістерпутін» відбувся у Києві 29 грудня – це історія про те, як до влади прийшов нинішній президент Росії Володимир Путін, а разом з ним і клан співробітників російських спецслужб, і тісно пов'язані з ним кримінальні угруповання.

Чиновник петербурзької мерії Володимир Путін на початку 90-х років розробив схему обміну стратегічно важливих ресурсів на продовольство для міста, що голодувало. Однак європейські продукти Петербург не отримав. З докладного вивчення цієї історії, розслідуванням якої займалася комісія Марини Сальє (інтерв'ю з нею для Радіо Свобода використане у фільмі), починається документальна стрічка. Але цей сюжет – лише один з багатьох, які досліджує Валерій Балаян. Його співрозмовники – колишні співробітники мерії, які добре знали Володимира Путіна, слідчий, який займався справою про масштабну корупцію в Петербурзі, експерти та журналісти, які розплутували складний клубок взаємин між чиновниками і бандитами в 90-х. «Найрозвиненіша чиновницько-бандитська система була саме в Пітері», – говорить один з авторів фільму Володимир Іванідзе.

Ось як Валерій Балаян відповідає на запитання, яке поставив автор у назві фільму:

– Моїм завданням було зробити науково-популярне кіно, пояснити людям на пальцях дуже прості речі. Пояснити, що Путін почав свою кар'єру з крадіжки, тільки в масштабах Ленінграда і Петербурга, і зараз він не змінився. Людина не змінюється, вона тільки проявляється. Він допроявлявся до того, що корпорація гебешників та представників злодійського світу оволоділа Росією.

– Чи були небезпечні моменти під час зйомок?

– Тільки одна небезпечна ситуація: коли ми знімали в кооперативі «Озеро». Те, що ви побачите у фільмі, – це лише верхівка айсберга, бо там купа охоронців. Вони нас знімали на відео, знімали машину, на якій я приїхав, її номери. Вони дзвонили кудись, щось доповідали. Це була єдина така ситуація. А так ми, чотири людини, які працювали над фільмом, домовилися про нього не листуватися навіть в інтернеті, щоб не було витоку інформації. Ми розуміли, що тема така, що не можна світитися. І витоку ми не допустили, хоча робота тривала вісім місяців.

«Я хотів би, щоб мій фільм дивилися в новорічну ніч замість «Іронії долі», – жартує Валерій Балаян. – Звертаюся до всіх глядачів з проханням поширювати посилання, щоб перегляд не змогли заблокувати».


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:38

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача. Ми вміємо створювати інноваційні рішення на полі бою, ал...