Путінський концерт в Пальмірі відміняється - - ісламісти відбили її назад

Путін ще раз підтвердив своє амплуа бездарного політика.

Війська ІДІЛ повернулися в Пальміру. Фото: EPA/UPGВійська ІДІЛ повернулися в Пальміру.

Війська терористичної організації ІДІЛ повернулися в місто Пальміра на сході Сирії, звідки їх вибили в березні 2016 року. Про це пише Reuters із посиланням на представників Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини (SOHR), який розташований у Великобританії.

Бойовики ІДІЛ увійшли в Пальміру в суботу і зайняли північну її частину, а також навколишні висоти.

Античне місто Пальміра (арабське найменування - Тадмор), який є пам'ятником Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, був захоплений бойовиками ІДІЛ у травні 2015 року. Перед тим як залишити місто, сирійська армія евакуювала значну частину його жителів і найцінніші історичні реліквії центрального музею Пальміри. Проте частину культурної спадщини знищили джихадисти. Ісламісти виправдовують знищення безцінних античних споруд і скульптур боротьбою з ідолопоклонством.

27 березня 2016 року сирійська армія за підтримки російської авіації вибила бойовиків з Пальміри. Тепер Війська терористичної організації ІДІЛ повернулися в місто Пальміра на сході Сирії.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення DeepStateUA станом на 17 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 14:20

Останнім часом на фронті сталося багато подій та змін: бої за Часів Яр, просування в районі Авдіївки, активні штурми на Красногорівку та Роботине. Проговорили про непублічні райони Старомайорськ-Урожайне та Сіверська, де ведуться такі ж запеклі бої. Пр...

"Російські ракети будуть повертатися в РФ": Астролог поділився прогнозом щодо появи в ЗСУ новітньої зброї

четвер, 18 квітень 2024, 12:41

Астролог Володимир Бадиян назвав ознаки закінчення війни в Україні. Він зазначив, що наша держава може отримати від партнерів настільки технологічну зброю, що російські ракети розвертатимуться на Росію. Про це він сказав у ютуб-каналі "Астрофеномен", п...