"Путин и его пропагандисты опьянены игрой": Портніков про можливість звільнити Савченко

Гучні заяви західних лідерів і нові санкції не допоможуть до тих пір, поки Україна як держава не навчиться поважати себе, вважає журналіст.

Ілюстрація:novynarnia.com

Відсутність консолідації в Україні дозволяє президенту Росії Володимиру Путіну затягувати судовий фарс над українською льотчицею Надією Савченко. Про це написав український публіцист Віталій Портніков у своїй статті для NewsRu.ua, інформують Патріоти України.

"Чому українська держава не робить нічого для звільнення Надії Савченко? Чому не обмінює? Чому не веде переговори? Можливо, боїться повернення відважної льотчиці?", - написав він. Портніков підкреслив, що саме в контексті справи Савченко Кремль піднімає питання української державності.

"Доля Савченко залежить від однієї людини. І ця людина - Володимир Путін. Надія вперта і готова поламати кремлівський сценарій ціною власного життя і здоров'я. Але й Путін упертий і збирається дотримуватися власного сценарію. Життя і здоров'я Савченко для нього, зрозуміло - порожній звук.

Більш того, те, що відбувається навколо льотчиці, зараз повністю відповідає його інтересам, бо підігріває роздратування українців з приводу їх власної влади. А отже - послаблює позиції противника. А отже - в майбутньому дозволить домогтися від цього противника політичних поступок, тому що противник, який не підтримується власним народом, набагато зручніший від противника, що спирається на громадську думку", - йдеться в тексті.

"Тому Путін буде тягнути історію з Савченко рівно стільки, скільки ця історія дозволяє послаблювати авторитет Української держави. Не більше - але й не менше. Якщо для цього доведеться пожертвувати здоров'ям Надії - пожертвує. Якщо для цього потрібно буде пожертвувати її життям - пожертвує", - написав Портніков.

Журналіст підкреслив, що гучні заяви західних лідерів і нові санкції не допоможуть до тих пір, поки Україна як держава не навчиться поважати себе.

"Путін і його пропагандисти сп'янілі від вдалої гри. Їм не вдалося домогтися істерії в українському суспільстві, коли був процес над Сенцовим і Кольченком, коли захоплювали кримськотатарських активістів в Криму, коли арештовували ні за цапову душу наших співвітчизників в Росії.

Виявилося, що саме справа Савченко - той гачок, на який можна підчепити українську рибину - і тягнути, тягнути, тягнути на сушу, поки вона не задихнеться від гніву і безсилля. Який же злодій добровільно відмовляється від такої наживки - наживки дестабілізації і розпалювання ненависті до влади ворожої країни?

Чи означає це, що дії Савченко не вірні? Ні, не означає. Савченко чинить цілком усвідомлено, звертаючи увагу на російське беззаконня. Вона бореться за міжнародну увагу до російського беззаконня і свою долю - і виграє не тільки тому, що є депутатом і відомою людиною, а ще й тому, що вона відчайдушна і здатна до самопожертви. Саме тому вона здатна вистояти наодинці проти всієї російської державної машини", - йдеться в тексті.

"Ні, невірними є не дії Савченко. Невірною є істерична реакція на ці дії і спроби цілого ряду людей заробити собі сумнівний капітал на тому, що відбувається. Саме ця реакція і саме ці спроби і допомагають Путіну.

Саме вони - а зовсім не дії Савченко - в кінцевому рахунку, перетворюють саму Надію з героїні, здатної боротися з авторитарною системою в заручницю путінських планів дестабілізації України, а процес над нею - в інструмент цієї дестабілізації.

Надії Савченко не потрібні наші істерики. Їй потрібна держава, здатна у важкі моменти до консолідації і самоповаги. Справжня держава", - резюмує Портніков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Після провалу на диво вчасно завітала Смерть: Колишній російський військовий і його дружина-киянка організовували в Європі диверсії під керівництвом ГРУ - The Insider

вівторок, 30 квітень 2024, 9:32

Колишній російський військовий Микола Шапошников і його дружина Олена, родом з Києва, допомагали Головному розвідувальному управлінню Росії організовувати диверсії в Європі, ділиться даними розслідування The Insider . Шапошникови - громадяни Чехії, я...

Останній аргумент недоімперії: Росіяни штурмують Часів Яр танками-"сараями"

вівторок, 30 квітень 2024, 9:23

Російські загарбники під час спроб штурмувати позиції українських воїнів, використовують танки та БМП з "сараями" - навареними зверху металевими конструкціями. Про це повідомив український військовий кореспондент Андрій Цаплієнко на своєму Telegram-кан...