Пити, не втрачаючи розум: П'ять корисних властивостей червоного вина

Лікарі назвали вагомі причини почати пити сухе вино.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Лікарі всього світу ще раз підтвердили, що червоне сухе вино не тільки можна пити, але і потрібно, повідомляють Патріоти України з посиланням на telegraf.com.

Якщо дотримуватися рекомендованої дози в 100-150 мл на добу, то улюблене вино благотворно позначиться не тільки на емоційному здоров'ї, але і на фізичному. Отже, яку ж дію має червоний напій на організм?

Допомагає зберегти молодість. Експерти вважають, що головною причиною старіння є так званий «окислювальний стрес», який проявляється в передчасній загибелі клітини через атаки вільних радикалів. Антиоксиданти кверцетин і ресвератрол, що містяться в червоному вині, ефективно борються з вільними радикалами, допомагаючи продовжити молодість шкіри і поліпшуючи її зовнішній вигляд.

Підвищує імунітет. Не дарма в холодну пору року нас починає активно тягти до вина. Справа в тому, що червоне вино містить поліфеноли, що допомагають імунній системі ефективніше захищати організм від хвороб, в тому числі і сезонних. Дослідники стверджують, що вино може мати антибактеріальну дію, знищуючи хвороботворні бактерії.

Знімає стрес. Випиваючи келих червоного після складного дня, ти зможеш легше розслабитися і полегшити наслідки стресових ситуацій. Також, в помірних кількостях вино є ефективним засобом в боротьбі з депресією.

Сприяє схудненню. Так-так, червоне вино допомагає навіть схуднути. В ході досліджень вчені з'ясували, що дівчата, які випивають склянку напою в день, в три рази рідше виявляються схильними до набору зайвої ваги, ніж ті, хто не п'є взагалі. Секрет все в тому ж ресвератрол, який спалює калорії і перетворює білу жирову тканину в корисну буру жирову тканину.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...