Рахунок 106/11 на користь Києва. ПАРЄ прийняла резолюцію по Україні

ПАРЄ не підтримала поправку про довибори в Раду на окупованих територіях

Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) прийняла резолюцію Функціонування демократичних інститутів в Україні, повідомив народний депутат України, член делегації Верховної Ради в ПАРЄ Георгій Логвинський.

"Резолюція ПАРЄ "Функціонування демократичних інститутів в Україні" прийнята. Рахунок 106 на 11 знову на користь України", - написав він у Facebook.

Як пише Європейська правда, резолюція ПАРЄ по Україні відзначає прогрес країни в більшості питань.

По ряду пунктів виникли дискусії. Зокрема, делегати країн-сусідів – Угорщини, Румунії і Польщі – наполягали на поправках щодо мовного питання, нещодавно ініційовані українськими парламентаріями.

Крім того, були внесені ряд правок, в результаті в резолюції з'явилися пункти щодо забезпечення прав опозиції і з застереженнями на адресу України щодо обмеження прав меншин.

В той же час вдалося уникнути прийняття правок про проведення довиборів у Верховну раду на територіях, непідконтрольних Києву. Кореспондент ЕП зазначає, що автором цієї правки виступав проросійський депутат з Німеччини Андрій Гунько за участю Акселя Фішера (обидва – Німеччина).

Напередодні в ПАРЄ ухвалили резолюцію Напади на журналістів і свободу ЗМІ в Європі з закликом до Росії звільнити українських журналістів.

http://nv.ua/ukr/world/geopolitics/rahunok-106-11-...

Опублікував: Vyacheslav Slavin
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Глава МЗС Польщі припустив, у якому разі російські генерали можуть "прибрати" Путіна

неділя, 28 квітень 2024, 21:44

Сікорський нагадав, що існує ланцюжок командування від міністерства оборони й Генерального штабу для використання ядерної зброї. Тому він не виключає, що самі генерали можуть ослухатися диктатора. Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський за...

Військовий експерт Мусієнко закликав не розносити "зраду" щодо відходу ЗСУ від Очеретиного

неділя, 28 квітень 2024, 20:43

Збройні Сили України доволі вдало та успішно тримають оборону на Сході, попри те, що ворог переважає за чисельністю, кількості артилерії та авіації. російські війська ведуть наступ на Донецькому напрямку із 10 жовтня 2023 року, відколи розпочали масова...