Реформа ЖКГ: Які нововведення очікують на українців (відео)

Ухвалений Верховною Радою закон про реформу ЖКГ в Україні зможе нарешті знищити монополію в комунальній сфері та стане першим кроком до того, щоб створити справжній ринок послуг.

Так, після внесення законодавчих змін, українські споживачі будуть платити не за послугу, а за отриманий результат, - йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Тобто, пояснюють експерти, не за те, що постачальник десь там у себе подає теплоносій температурою 80 градусів, а за дійсно гарячі батареї в кожній окремій квартирі.

Також тепер постачальників послуг, який запропонує найкраще співвідношення ціни і якості, будуть вибирати безпосередньо мешканці того чи того будинку.

Фактично ж уряд створює ринок житлово-комунальних послуг, де не буде монополій. Це нововведення стосується тепла, води, електроенергії, прибирання сміття.

За новим законом українців чекає ще один сюрприз - пеня за прострочену комуналку. За кожен день прострочення доведеться сплатити одну соту відсотка боргу. Чиновники заспокоюють - штрафувати будуть не всіх. Наприклад, якщо ви отримуєте субсидію і держава її затримала - пені не буде. Якщо вам затримали зарплату і ви можете документально це довести, пені також не буде.

Більш того, з утворенням ринку житлово-комунальних послуг так чи так доведеться комунікувати з сусідами. Зокрема, вводиться плата за користування мережами. За те, що ЖЕК або теплопостачальник обслуговує труби або кабелі - ми будемо платити самі.

Фактично тепер тариф ділиться навпіл: власне за товар і за надання послуги з обслуговування. І якщо якість останньої не влаштовує - потрібно колективно це вирішувати з таким постачальником.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На базі колишнього угрупування прикриття кордону (УВ "Брянск", УВ "Курск" та УВ "Белгород") створюється угрупування військ (УВ) "Север" - Костянтин Машовець

вівторок, 16 квітень 2024, 8:05

1. Після формування на базі військ (сил) Західного воєнного округу (ЗВО) двох інших округів - Московського та Ленінградського (МВО та ЛВО) продовжується перегрупування військ колишнього ЗВО... На базі колишнього угрупування прикриття кордону (УВ "Брянс...

Народні прикмети на 16 квітня: Що українці традиційно робили на Іринин день і чого намагались уникати

вівторок, 16 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 16 квітня за новим стилем вшановує пам'ять мучениць Агапії, Ірини, Ніки, Галини, Василини та багатьох інших. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподобного Микиту Кесарійського. . Свято 16 квітня відоме як Ірина ...