Реформи, кажете? У роковини розстрілів Майдану суд відновив на посаді суддю часів Януковича

Одіозні судді часів Майдану знову одягають мантії.

Маселко Р. Фото: Антикор

Роман Маселко - адвокат сімей Героїв Небесної Сотні, на своїй сторінці у Фейсбук заявив, що Верховний суд відновлює на посадах одіозних суддів, яких звільнили за винесення неправосудних рішень щодо активістів Євромайдану, повідомляють Патріоти України.

За його словами, 19 лютого, в річницю розстрілів на Майдані Верховний суд виніс перше таке рішення. Воно стосувалося судді Васильківського міськрайонного суду Віктора Степаненко, який позбавив водійських прав 4 автомайданівців за поїздку в Межигір’я. Адвокат пояснює таку можливість порушенням процедури при розгляді парламентом питання звільнення суддів у вересні 2016 р.

"Напоминаю, 29.09.16, в последний день перед запуском судебной реформы парламент собрался на внеочередное заседание, чтобы наконец уволить 19 "судей Майдана", представления на которых лежали в ВРУ месяцами. По регламенту судье должны сообщить об этом за три дня до заседания. Однако, учитывая исключительно церемониальную функцию ВРУ на это закрыли глаза", – розповідає адвокат.

"Верховный суд не только отменил это решение ВРУ в связи с нарушением этих сроков, но и сделал парадоксальные выводы относительно роли Верховной Рады при увольнении судей", — стверджує Роман Маселко.

За його словами, це означає, що "все 19 "судей Майдана", которые были уволены Верховной Радой за нарушение присяги, будут восстановлены и вряд ли уже будут уволены. То есть они продолжат осуществлять "правосудие" пожизненно и им будет выплачена зарплата за "вынужденный прогул".

Адвокат продовжує: "кроме "судей Майдана" уже готовятся снова надеть мантии и другие, не менее интересные судьи. А именно Светлана Волкова, чье решение позволило сбежать в Россию "беркутовцу" Дмитрию Садовнику, Валерий Чорнобук, который будучи председателем Апелляционного суда АР Крым, после оккупации Крыма призвал коллег признать власть оккупантов.

"Вишенкой на торте будет восстановление люстрированного экс-председателя Высшего хозяйственного суда Виктора Татькова", – прогнозує Маселко.

Відповідальність за такий стан суддівської системи юрист покладає на П.Порошенка. "Это решение является лучшим свидетельством "выполнения" обещаний президента об очистке судебной системы и "новом Верховном суде", – говорить Маселко. "Сейчас Порошенко мечтает по такому же подобию создать «карманный» Антикорупционный суд", - продовжує він.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Замінить Leopard 2 і Leclerc: Німеччина і Франція домовились створити танк нового покоління

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:44

Німеччина та Франція хочуть спільними зусиллями створити танк нового покоління до 2040 року. У п’ятницю міністри оборони двох країн заявили про перехід до наступної фази проекту. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Зазначається, що у 2017 ...

Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їхній час добігає кінця, - Forbes

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:16

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...