"Реформи стимулюють не так": Західний політолог вказав на велику помилку ЄС щодо України

Українці ставляться до держави зовсім інакше, ніж мешканці Західної Європи.

Євросоюз допустив велику помилку, не давши офіційну Україні перспективу членства в організації. Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомив французький політолог Олів'є Ведрін, передають Патріоти України.

"З боку ЄС було великою помилкою не визнати за Україною перспективи стати державою-членом ЄС. Це велика політична помилка. ЄС не зовсім розуміє, що відбувається в конфлікті між Україною і Росією. Я повернуся до менталітету: у Брюсселі не розуміють український менталітет і російський менталітет. Вони хочуть, щоб Україна діяла, як Франція, Німеччина або інші держави Західної Європи. І це, на мою думку, велика помилка Європейського Союзу. Є загальна проблема розуміння Західною Європою Східної Європи", - каже політолог.

Він підкреслив, що Брюссель стимулював би українців перспективою членства нашої країни в ЄС. "На мій погляд, Євросоюз повинен сказати: майбутнє України – це членство в ЄС. Чому? Тому що це підштовхне до реформ. Якщо б завтра ЄС сказав: гаразд, Україна, ти будеш членом Європейського Союзу – потім уряд України міг би сказати людям, що задля цього треба попрацювати. Але ЄС сказав, що поки що процес набуття Україною членства не є його програмою. Гаразд, це дипломатично. Але думаю, що це велика помилка. Тому що треба заохочувати, потрібно дати українському уряду, що може стимулювати українців", - зазначив Ведрін.

Також він розповів, що українці ставляться до держави зовсім інакше, ніж мешканці Західної Європи. "Для Західної Європи – Франції або Німеччині – призначення держави полягає в тому, щоб служити, допомагати людям, забезпечувати їх чимось хорошим. У Радянському Союзі держава була проти людей. І тепер українці думають: ви говорите про необхідність реформ, але я не довіряю, бо знаю, що держава завжди була проти нас. Я збережу свої гроші, захищу себе або емігрує в Західну Європу. Тому що я не довіряю державі", - вважає французький експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог дійсно бажає наступати не тільки на Авдіївському напрямку, але й на півночі, - Олександр Кочетков

середа, 1 травень 2024, 0:30

"Почастішали інформаційні вкиди про наступ на Сумську та Чернігівську області, який ворог начебто планує. Лунають побоювання, що це буде повторення початку повномасштабного вторгнення у 2022 році з катастрофічними наслідками. Інформую про те, що знаю",...

Росіяни згадують, як вони рятували Казахстан від правих радикалів, а тепер президент країни Токаєв завдав сусідам удар у спину, - Казанський

середа, 1 травень 2024, 0:15

"Російські пропагандисти б'ються в пропасниці - Казахстан, виявляється, більше не друг Росії? Виявляється, влада країни продала 81 старий радянський літак американцям. Це Міг-29, Міг-27, Су-24. І всі ці літальні апарати планується передати Україні", - ...