Ремонт дитсадка на мільйон гривень за день: Прокуратура розкрила гучну аферу в Києві

Прокуратура розслідує справу, в рамках якої Шевченківська райадміністрація безпідставно перерахувала 898 тисяч гривень ТОВ "Енергозберігаючі рішення" за ремонт дитсадка, який нібито виконали за 1 день.

Фото google.maps
Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на ухвалу Шевченківського райсуду Києва від 22 травня.

За даними слідства, 22 грудня 2016 року Управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА уклало угоду з ТОВ "Енергозберігаючі рішення" про капітальний ремонт дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 2 по вулиці М. Кравченка, 20 в м. Києві за 898 тисяч гривень.

Наступного дня, 23 грудня сторони підписали акти виконаних робіт, на підставі чого фірма отримала усю суму.

Відзначається, що обсяги робіт, які зазначені в актах приймання-передачі виконаних робіт за 898 тисяч гривень, за одну добу виконати неможливо.

Крім того, слідство встановило, що упродовж 2016 року Управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА замовило ТОВ "Енергозберігаючі рішення" капремонт дитсадка № 2 по вул. М. Кравченка, 20 на загальну суму 2,8 мільйона гривень.

Це ж управління у 2016 році підписало угоди з ТОВ "СП Констракшн" про капремонт дитячого садка № 2 по вулиці М. Кравченка, 20 на загальну суму 2,67 мільйона гривень.

Слідство встановило, що фактично будівельні роботи у дошкільному навчальному закладі виконало "СП Констракшн", а в грудні минулого ТОВ "Енергозберігаючі рішення" взагалі не проводило роботи.

За даними прокуратури, "Енергозберігаючі рішення" та "СП Констракшн" взаємопов’язані. Вони зареєстровані за однією адресою і приймали участь у конкурсних торгах Шевченківської РДА із незаконними перевагами над іншими учасниками торгів.

Наразі суд надав доступ Прокуратурі до документації щодо ремонту дитсадка, яка знаходиться в управлінні містобудування, архітектури та землекористування, та до документів ТОВ "Енергозберігаючі рішення" та ТОВ "СП Констракшн".

"Енергозберігаючі рішення" створені у кінці 2015 року, його засновником та керівником є Андрій Савченко. "СП Констракшн" теж створена у 2015 році, власниками вказані Владислав Петренко та Ігор Сєркін, керівник Денис Лісовий. Сєркін також є власником ТОВ "Українські архітектурні технології".

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На фронті чи не найбільш загрозлива ситуація від початку повномасштабної війни, росіяни готуються до наступу - Жорін

середа, 8 травень 2024, 22:04

Майор ЗСУ, заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін вважає, що зараз на фронті справді чи не найбільш загрозлива ситуація з початку повномасштабної війни. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "У 2022 році ми побачили несучасну росі...

"Це може бути безпосередньо під час заходження на удар": Речник Повітряних сил розповів, як російські бомби постійно падають на голови самих росіян

середа, 8 травень 2024, 21:16

Російська авіація регулярно скидає авіабомби на голови самим росіянам. Це відбувається через технічні несправності та недбалість пілотів, або наземного персоналу, розповів в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Патріоти Ук...