"Репетиція" Третьої світової війни йде на нашій території четвертий рік!", - екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ

Генерал розповів, як з території України може розпочатися Третя світова війна.

Генерал-лейтенант Юрій Думанський в контексті можливого визнання Росії державою-агресором заявив, що на території України вже четвертий рік йде "репетиція" Третьої світової війни. Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу", повідомляють Патріоти України.

"А чому ми тільки зараз, у 2017 році, говоримо про це? Хіба у нас не було доказів, що на нашій території знаходяться регулярні частини ЗС РФ? Звичайно, були! І вони брали активну участь у бойових діях. Не просто незаконні озброєні формування, а збройні сили Росії, регулярні частини! Оперативно, не затягуючи час, ще в 2014 році потрібно було визначити, що у нас є агресія. Таке рішення стало б потужним легітимним сигналом для всього світу", - говорить Думанський.

"Напад в центрі Європи однієї держави на інше в XXI столітті – це загроза всьому світовому співтовариству, виклик міжнародним інституціям, підрив авторитету та стійкості міжнародних договорів і угод. Зрештою, це – загроза сповзання світу в повномасштабне військове зіткнення. І "репетиція" Третьої світової війни йде на нашій території четвертий рік!" - додав він.

За словами генерала, Росію на законодавчому рівні не визнали агресором раніше тому, що в Україні відсутня політична еліта, яка готова взяти на себе відповідальність за майбутнє країни.

"Я не бачу зараз тих еліт, які готові були б взяти на себе відповідальність за майбутнє країни. Затягування – неготовність нести цю ношу. Неготовність самої системи до такого виклику. Більш того, саботаж розробки і затвердження планів на 5-20 років – це спосіб уникнути відповідальності, можливість утриматися біля "бюджетного корита" з усіма витікаючими наслідками", - підкреслив Думанський.

Джерело


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...