Результат співпраці: Українсько-польська "Маргаритка" битиме ворогів (фото)

На а виставці оборонної промисловості MSPO- 2017, що проходить в місті Кельце (Польща), WB Group у співпраці з українською корпорацією “Укроборонпром” представила ракетну систему ZRN-01 «Stokrotka» (Маргаритка).

ZRN-01 «Stokrotka» (Маргаритка)

Вона поєднує в собі повітряні ракети калібру 80 мм з наземною пусковою установкою, оснащеною сучасною системою управління вогнем Topaz. Система може служити не тільки для знищення поверхневих цілей, а й безпілотників, вертольотів та інших низькошвидкісних повітряних цілей, повідомляють Патріоти України з посиланням на польський веб-ресурс www.defence24.pl.

ZRN-01 «Stokrotka»(Маргаритка) є результатом співпраці компанії AREX, що входить у WB Group, та української компанії Артем, що входить до Укроборонпрому. ZRN-01 це високомобільне шасі вантжівки STAR 265M2 в 6 × 6, що є базою для поворотної установки озброєної двома авіа пусковими установкаи B8W20. Це типові 80 мм некеровані ракети російського стандарту, використовувані, наприклад на вертольотах Мі-24 і Мі-8/17. У цьому випадку це боєприпаси РС-80П з програмним детонатором української компанії Артем.

Використовуючи систему управління вогнем Topaz, встановлену на транспортному засобі з радаром і оптоелектронною головкою GS400, «Stokrotka» може точно вражати цілі на землі на відстані 6 км. Цікаво, що завдяки програмованій головці, система може боротися не тільки зі скупченням піхоти, артилерії, чи легкоброньованих машин, але й безпілотниками і вертольотами, що летять на малій висоті в радіусі 4 км.

Вся система, незважаючи на очевидну простоту, пропонує чудову мобільність та вогневу міць за дуже доступною ціною. Це рішення дає можливість використовувати запаси радянських пускових установок та боєприпасів – після відповідних модернізацій – для підтримки власних підрозділів. Пускова установка та система управління вогнем можуть бути легко встановлені і на інші платформи, включаючи броньовані машини.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...