Річниця страшної смерті на Майдані: Загадки загибелі "повішеного на ялинці", які вже три роки замовчують (фото)

Дуже прикро, що від українського суспільства до нинішнього часу огидно приховують правду. 27 січня 2014 року на Майдані знайшли труп чоловіка...

Загиблий на Майдані Віктор Хом'як. З перших днів Революції брав у ній активну участь. Був позитивною та відвертою людиною.

Історія, про яку дуже не люблять згадувати як ті, хто був на Майдані (при чому з обидвох боків), так і інші українці. Рівно три роки тому, 27 січня 2014 року на каркасі ялинки знайшли мертвим Віктора Хом'яка. Озвучено було, що він повісився, але потім і рідні, і друзі, і священик, що відспівував чоловіка, заявили - це було вбивство.

З тих пір про цю історію згадують дуже рідко та неохоче, тому що вона йшла всупереч ідеям, загальному запалу. Були дві основні течії - Майдан та Антимайдан, на тлі яких ніхто не помітив особистої трагедії людини. І справді, кому є діло до одного чоловіка, якщо вирішується доля держави? І це дійсно моторошно, бо саме від долі однієї людини, її самореалізації, її самоповаги, впевненості у релігії, моральних цінностях, - в кінці кінців і залежить доля держави.

Мені особисто дуже прикро, що від українського суспільства до нинішнього часу огидно приховують правду. І про злочини комуністів, і про злочини можновладців Незалежної України, і про загиблих на Майдані Незалежності, і про Іловайськ... Все це заміняють гаслами. Останнім часом дивлюся навкруги та бачу лише одні гасла - гасла для людей, які втомилися від суцільної брехні. Згадуються слова: "Навіщо мені потрібна навіть віра, якщо і в ній нема правди?".

Правда потрібна, якою б вона не була гіркою, бо лише правда може дати людині шанс самостійно оцінити та зробити вибір - прийняти чи не прийняти обставини цієї правди. Суцільна брехня породжує сатанізацію суспільства, придушує в ньому навіть паростки проявів кращих людських рис.

Повертаючись до трагедії 27 січня 2014 року, скажу: було багато розмов - починаючи від замовного вбивства і закінчуючи стратою. Ці розмови мали підґрунтя. Але не знайшлося жодного, хто б не злякався оприлюднити цю інформацію у повній мірі. Деякі заяви у пресі про те, що Віктора вбили, аби "залякати майданівців", - здогадки, які до правди не мають відношення.

Прикро, що крім кількох статей про "знайдений труп" та одного інтерв'ю з рідними Віктора Хом'яка, у пресі про цей випадок нічого більше не писали, наче людини й не було. А найстрашніше - що з Віктором, як і з хлопцями з Небесної Сотні та воїнами, що загинули під Іловайськом, можновладці (яких, до речі, обрали саме ми - і відповідальність за дії влади лежить і на нас також) вчинили як з "відпрацьованим матеріалом". Про них намагаються зараз просто забути... Вічна їм пам'ять!

Вибачте, що нагадав вам ще про один страшний випадок у нашій історії. Роблю це лише тому, що сам хочу правди та бажаю звернути вашу увагу на те, що наприкінці - як казав Апостол - крім правди, у нас не залишиться нічого. Будемо лише ми та Господь, Який і відкриє її. Бережіть правду, цінуйте її та добивайтеся її перемоги! Банальні слова, але саме цим людина відрізняється від тварини.

Щиро ваш, о. Лука Радванський.

Опублікував: Лука Радванський
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...