Роботодавці, готуйтеся.... плюс один податок

Схоже, що влаштуватися на роботу офіційно для українців стане за щастя

Додатковий пенсійний податок планують ввести в Україні під виглядом пенсійної реформи. Відповідне положення міститься в проекті Меморандуму влади України з Міжнародним валютним фондом, повідомило інформагентство Українські новини, розповідають Патріоти України.

У документі наголошується, що додатковий податок на внески соціального страхування буде введено до сплати роботодавцями та накопичуватиметься на персональних рахунках громадян.

Надходження від даного податку будуть використовуватися в якості допоміжного джерела фінансування пенсійної реформи.

Однією з основних характеристик пенсійної реформи в меморандумі з МВФ відзначена потреба у забезпеченні нових виборіа варіантів виходу на пенсію з більш широким діапазоном пенсійного віку, ніж в даний час.

Ці варіанти будуть надавати більшу ступінь вибору в залежності від трудового стажу, при цьому пенсійні виплати повинні стимулювати більш довгу зайнятість і більш пізній вихід на пенсію.

Пенсійна реформа в цілому повинна привести до зниження виплат українцям не менше 3% ВВП у порівнянні з 2016 роком за рахунок продовження терміну виходу на пенсію шляхом збільшення страхового стажу. Згідно з проектом меморандуму, Верховна Рада повинна прийняти пенсійну реформу до кінця квітня, а вступити в силу вона повинна з 2018 року.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...