Росія дозволила фірмі бізнесмена-втікача Курченко добувати нафту і газ на окупованому кримському шельфі

В Кремлі стверджують, що бенефіціаром "Нових проектів" є український бізнесмен Курченко, який втік до Росії в 2014 році.

Фірма Курченко буде добувати газ та нафту в окупованому Криму. Фото sergeykurchenko.comНевідома раніше в галузі приватна компанія "Нові проекти", можливо пов'язана з швидким українським олігархом Сергієм Курченко, отримала російську ліцензію на розвідку і видобуток нафти і газу на захопленому РФ шельфі окупованого Криму. Про це написав "Комерсант", інформують Патріоти України.

За інформацією видання, основним власником компанії, за офіційними даними, є підприємець Антон Дорноступ, який близький до родини екс-глави Роснедр Валерія Пака.При цьому двоє співрозмовників видання в російському уряді стверджують, що бенефіціаром "Нових проектів" є український бізнесмен Курченко, який втік до Росії в 2014 році. У свою чергу джерело, близьке до компанії, це заперечує.

Відзначається, що "Нові проекти" ще в 2015 році не мали ніяких активів, крім 60 тис. Руб. статутного капіталу, і не вели господарської діяльності, проте отримали ліцензію в рамках діючого в Росії для окупованого Криму спрощеного порядку ліцензування.

Крім того, за інформацією ЗМІ, "Нові проекти" володіли ліцензією на ділянку Глибока з 2012 року, будучи українською юридичною особою.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Проста викладачка медичного коледжу: У матері топ-чиновника СБУ знайшли елітну нерухомість (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:16

Мати голови економічного управління СБУ Анатолія Лойфа, яка працює звичайною викладачкою закарпатського медичного коледжу, несподівано "заробила" понад 1 мільйон гривень і стала власницею елітної нерухомості. Про це пишуть журналісти "Слідство.Інфо", п...

Куди зник Рустем Умеров?: У наказі Міноборони знайшли дивну деталь (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:04

В нещодавно підписаному законі про затвердження Змін до Положення про військово-лікарську експертизу знайшли дивну деталь, підписав цей закон не Міністр Оборони. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Верховної Ради України. Мережа н...