Росія хоче заборонити грошові перекази в Україну

Законопроект сьогодні проголосовано в першому читанні

Держдума на засіданні в середу прийняла в першому читанні законопроект, що обмежує грошові перекази з території Росії на територію України та інших держав, що здійснюються за допомогою іноземних платіжних систем.

Як пише Інтерфакс-Україна, законопроект Про внесення змін у закон Про національну платіжній системі був підготовлений і внесений до Держдуми депутатом фракції Единая Россия Владиславом Резніком, інформують Патріоти України.

Документ спрямований "на усунення негативних наслідків заборони на діяльність російських платіжних систем на території України", зазначає автор документу у пояснювальній записці.

Якщо законопроект буде прийнятий в трьох читаннях, він набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

Нагадаємо, що в жовтні 2016-го Україна обмежила діяльність ряду російських платіжних систем. Під заборону потрапили в тому числі Золота Корона і Юністрім.

"Встановлення цієї заборони призвело до обмеження конкуренції на російському ринку платіжних послуг, здійснюваних у вигляді транскордонних переказів грошових коштів без відкриття рахунку, на користь іноземних платіжних систем", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Звідти запускають БПЛА по містах України: В окупованому Криму загорівся військовий полігон (фото)

п’ятниця, 20 вересень 2024, 21:41

У тимчасово окупованому Криму спалахнула пожежа на мисі Чауда, де розташований військовий полігон російської армії. Про це повідомляє Telegram-канал "Кримський вітер", передають Патріоти України. Як зазначає моніторингова група, факт пожежі на військов...

Ціль успішно знищив, але...: F-16 в Україні міг розбитися через російську ракету, - ЗМІ

п’ятниця, 20 вересень 2024, 21:15

Втрата літака F-16 під час масованої атаки могла статися через хмару уламків збитої російської ракети. Інші літаки також могли бути виведені з ладу з цієї ж причини. Про це йдеться у матеріалі Breaking Defense, що посилається на українські джерела, пер...