Росія обстріляла літак ВМС України над Чорним морем

На українській території

Сьогодні під час тренувального польоту у морській економічній зоні України був обстріляний український транспортний літак.Про це президенту України Петру Порошенку доповів міністр оборони Степан Полторак, повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко у Facebook.

А ось що написав у Facebook сам міністр оборони. "Сьогодні, 1 лютого 2017 року, під час здійснення тренувального польоту у виключній (морській) економічній зоні України, у районі Одеського газового родовища з раніше захоплених Російською Федерацію бурових вишок зі стрілецької зброї був обстріляний транспортний літак Військово-Морських Сил Збройних Сил України Ан-26".

Крім того, за його словами, екіпаж виявив й зафіксував роботу радіолокаційної станції Російської Федерації в активному режимі, що зазвичай використовується для наведення ракет систем протиповітряної оборони.

"Після повернення літального апарату на аеродром під час зовнішнього огляду повітряного корабля виявлено трисантиметровий кульовий отвір – наслідки обстрілу літака зі стрілецької зброї", - зазначив Полторак.



Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Операція росіян на Харківському напрямку почала "витормажуватись" - темпи падають, втрати, зростають - Костянтин Машовець

вівторок, 14 травень 2024, 9:32

Очевидно, операція росіян на Харьківському операційному напрямку почала "витормажуватись" - темпи падають, втрати, навпаки, зростають (просування противника за 13.05., на відміну від попередніх діб, явно відчутно менше). . Ну, воно й не дивно - якщо З...

Платимо кров'ю і землею завдяки мародерам: Харківська ОВА перерахувала підставним фірмам сотні мільйонів гривень за будівництво фортифікацій, де зараз наступає русня - Богуславець (документ)

вівторок, 14 травень 2024, 9:23

Департамент Житлово-комунального господарства (ЖКГ) та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОВА укладав прямі договори на постачання деревини для укріплень із фірмами з ознаками фіктивності. Загалом п’ятьом ТОВкам заплатили 270 мільйонів гривень...