"Росія збирається напасти на Польщу": Західний експерт розповів, чим можна пояснити останні інтриги Кремля

Виштовхування Польщі із Євросоюзу і внесення розбрату між нею і Брюсселем - це істотно важливе завдання для росіян.

Польща може стати наступною жертвою росіян? Фото: соцмережі.

Росія готується до нової війни і планує почати її з Польщі. Про це пише польський оглядач Казімєж Вуйчицький на сторінках видання Politico, передають Патріоти України.

"Щоб досягти успіху в новій повномасштабній війні, про підготовку Росії до якої говорять багато аналітиків, Кремль почав з головного - роз'єднання і поділу західних країн і свідомості людей. Так звана гібридна війна Кремля сьогодні повним ходом йде в Польщі. І це є початком підготовки до повномасштабної агресії ", - вважає він.
"Багато військових НАТО і в Україні застерігають, що Москва готується до війни - справжньої війни. Розглядають навіть військові сценарії нападу через Білорусію. Але щоб її розпочати, Кремль, у відповідності зі своєю новітньою доктриною, повинен отримати перевагу в пропагандистській війні. Ворог, а ворогом для Росії є цілий Захід, повинен бути роз'єднаний і розсварений. Тільки тоді можна нанести удар", - упевнений експерт.
Вуйчицький вважає, що виштовхування Польщі із союзу і внесення розбрату між нею і Брюсселем - це істотно важливе завдання для Кремля. Щоб це здійснити, Москва провокує напруженість між Польщею та Німеччиною і вбиває клин між Варшавою і Києвом. За словами експерта, пропаганда успішно працює на поляках. Багато хто з них навіть вірить, що союз з Росією буде більш безпечним, ніж з Україною.
Вуйчицький підкреслив, що пропагандистська перемога над Польщею може стати для Кремля приводом для початку подальших дій і справжньої агресії. Польща є настільки важливою країною, що доведення ситуації в Польщі до хаосу може стати істотним моментом, здатним переконати Кремль в тому, що справжню війну вже можна почати.

"Тоді якийсь історик зможе написати, що Друга світова війна почалася в 1939 році з нападу на Польщу, і схоже трапилося у наступній війні, хоча, звичайно, дати її початку ніхто з нас ще сьогодні не знає", - зазначив аналітик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....