Скрепи в люті: Канада продовжить військову місію для підтримки ЗСУ

Канада продовжила військову місію для підтримки Збройних Сил України на два роки

Рішення канадського уряду продовжити військову допомогу Україні не сподобалось в Москві і викликало гостру реакцію з боку Росії.

В російському посольстві в Канаді прокоментували продовження на два роки військової тренувальної місії Unifier в Україні, назвавши це рішення «контрпродуктивним».

«Рішення уряду Канади не сприяє внутрішньоукраїнському політичному процесу, включаючи передбачуваний мінськими угодами діалог між Києвом і Донбасом», - йдеться в опублікованій в Twitter заяві представника посольства Кирила Калініна.

Представник російського посольства звинуватив Канаду в переслідуванні військових цілей замість того, щоб «чинити тиск» на київську владу стосовно виконання мінських угод.

Канада продовжила військову місію для підтримки Збройних Сил України до кінця березня 2019 року.

"Збройні Сили Канади надають військову підтримку і зміцнюють потенціал українських військ для підтримки зусиль України у зміцненні суверенітету, безпеки і стабільності", - йдеться в заяві канадського уряду, інформують Патріоти України.

У документі перераховані основні напрями, за якими надається підтримка, серед них: знешкодження боєприпасів, модернізація системи логістики, а також медичне навчання.

Український посол Андрій Шевченко підтвердив у своєму Twitter, що Канада оголосила про продовження військової тренувальної місії Unifier, в рамках якої в Україну буде відправлено близько двохсот канадських армійців.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...