Росія звинувачує українських військових в обстрілах Донецька та застосуванні "Точки У"

7 березня СК РФ порушило кримінальну справу за ч.1 ст.356 КК РФ "за фактами численних обстрілів житлових будинків у Донецьку в період з 27 лютого до 2 березня" 2017 року.

РФ звинувачує Федора Ярошевича в застосуванні "Точки У". Фото www.pravda.com.ua

"У результаті цих злочинів було поранено двох цивільних осіб та пошкоджено понад 10 житлових об'єктів", – сверджує СК РФ, повідомляють Патріоти України із посиланням на Українську правду.

Крім того, російські слідчі заявляють, що мають докази, що в 2014-2015 роках Збройні сили України застосовували проти мирного населення Донбасу тактичні ракетні комплекси "Точка-У".

За твердженням СК РФ, до застосування такої зброї в Ровеньках Луганської області 2,5 роки тому був причетний командир 19 окремої ракетної бригади ЗСУ полковник Федір Ярошевич.

"Саме він, як вважає слідство, 22 серпня 2014 року віддав наказ про завдачу удару тактичними ракетами по населеному пункту Ровеньки, у результаті якого загинули три людини, у тому числі дитина 2008 року народження", – заявляє СК РФ.

РФ звинувачує Федора Ярошевича в застосуванні "Точки-У" на Луганщині.

Відомство попереджає, що продовжує роботу "зі встановлення осіб, причетних до цього й інших аналогічних злочинів".

СК РФ заявляє, що "застосування озброєння не вибіркової дії навряд чи можна назвати випадковістю", тоді як це – порушення Конвенції про захист цивільного населення під час війни (Женева, 1949) і Додаткового протоколу II до неї.

Як відомо, Росія підтримує матеріально, морально й військово бойовиків, які воюють на сході України проти української влади. При цьому РФ не визнає себе учасницею конфлікту і не гарантує виконання лідерами сепаратистів "мінських угод".

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...