Російський "гумконвой" провіз військову машину

Його переміщення, як і зазвичай, відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та українського законодавства

У складі 60-го "гуманітарного конвою", що зайшов із Росії на Донбас, був автомобіль військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту, який не є гуманітарним вантажем.

Про це заявляє Державна прикордонна служба України 21 лютого.

"Сьогодні вранці російська сторона у черговий раз в односторонньому порядку здійснила оформлення (шістдесятого), так званого, "гуманітарного конвою", – йдеться у заяві, інформують Патріоти України.

Оскільки переміщення "гумконвою" відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та українського законодавства і погоджених із Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

"Загалом з 5:50 до 6:30 через російський пункт пропуску "Матвєєв Курган" на в’їзд в Україну прослідувало 15 автомобілів т.з. "гумконвою". Вантажівки перевозили переважно нібито продукти харчування", – зазначають прикордонники.

"Особливістю даної колони є те, що у її складі слідував спеціалізований автомобіль РХБ захисту, який не може відноситися до категорії "гуманітарного" вантажу першої необхідності", – заявляють вони.

Друга колона "гумконвою" через пункт пропуску "Донецьк" (РФ) станом на 9:00 вівторка державний кордон не перетинала.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Читаю забавну новину, що росіяни робили спроби вбити Зеленського. Забавну в тому плані, що є Зеленський, чи його немає - є Україна. І буде, бо тіло України виглядає інакше, ніж тіло росії", - Олена Кудренко

середа, 8 травень 2024, 0:30

"Маленький президент великої Антиукраїни. Він чимчикує довгими коридорами Кремля, де на стінах висять рідкісні пейзажі. Не здивуюсь, якщо частина з них вкрадена в України", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбу...