Розстріляні генії України

Народжені 29 грудня.


29 грудня.1891 року народився Володимир Симиренко - українських селекціонер плодових культур, в честь якого названий поширений в Україні сорт яблук.

Симиренко організував найкращу в Європі садово-городню станцію. В його розсадниках було близько 40 000 гібридів овочевих дерев і ягідних кущів.

В 30-х роках Симиренко вступив у наукову дискусію з улюбленцем Кремля Іваном Мічуріним. Це стало приводом для травлі вченого. В 1933 році Симиренка вперше арештували. Йому інкримінували керівництво антирадянською шкідницькою злочинною організацією. В 1937 році випущений на волю, але відразу знову арештований. Хоча слідство не знайшло в його діях складу злочину, але вже скоро Симиренко втретє опинився у в'язниці. Вченого засудили до розстрілу і в ніч на 18 вересня 1938 року виконали вирок.


Опублікував: Михайло Векленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...