"Розумна форма" з чіпами: Китайські технології слідкування за школярами

Як зазначають китайці це зроблено для того, щоб школярі не прогулювали школу і щоб переконатися, що потрібний учень одягнений в потрібний одяг.

Це робиться для того, щоб стимулювати більш високу відвідуваність, пише The Verge з посиланням на державні ЗМІ Китаю, передають Патріоти України.

Як відзначають журналісти, реалізація подібної шкільної форми досить неприємна. Кожен комплект отримав дві мітки на плечах, які використовуються для відстеження того, коли і де учні входять або виходять зі школи. Крім цього, використовуються програми для розпізнавання осіб на входах, щоб переконатися, що потрібний учень одягнений в потрібний одяг.

За рахунок цього школярі не можуть, наприклад, попросити однокласників надіти додаткову сорочку, а самим покинути школу. Якщо учень вийде з будівлі в навчальні години, спрацює тривожний сигнал.

Скріншот статті

Розробник технології, компанія Guizhou Guanyu Technology, стверджує, що чипована уніформа витримує температуру до 150 градусів Цельсія і до 500 циклів прання. З чуток, є і додаткові функції. Чіпи, ймовірно, можуть визначати, коли учень заснув в класі, і дозволяють учням здійснювати деякі платежі.

Уніформа використовується як мінімум в 10 школах в китайській провінції Гуйчжоу і, мабуть, використовується досить давно. За словами Лінь Цзунву, директора школи № 11 міста Женьхуай, більше 800 учнів в його школі носили розумну форму з 2016 року.

І хоча уніформа призначена для заохочення відвідуваності, схоже, що адміністраторам нічого не заважає використовувати її для відстеження учнів поза школою, по крайней мере, з технічної точки зору. Хоча, як запевнив Лінь Цзунву, "ми вирішили не перевіряти точне місце розташування учнів після школи".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...