Руйнування величезного льодовика ставить під загрозу мільйони людських життів

В Антарктиді величезний айсберг відокремився від льодовика Пайн-Айленд

Величезний айсберг, який можна порівняти розмірами з Манхеттен, відокремився від льодовика Пайн-Айленд Антарктиди. Про це повідомляє видання Popular Mechanics, інформують Патріоти України.

Вчені вважають, що причиною руйнування крижаного щита континенту в даному випадку є підтоплення його основи теплою океанською водою.

Вважається, що величезний айсберг, який відколовся два роки тому, запустив процес розколу Пайн-Айленда. Ця ланцюгова реакція може призвести до руйнування льодовика на величезні шматки, які почнуть танути.

Це стане причиною підйому рівня світового океану приблизно на 120 см, що означає затоплення величезних ділянок суші. Вчені попереджають, що в небезпеці знаходяться мільйони людей, які живуть на узбережжях і островах.

Раніше вже повідомлялося, що в Антарктиді найближчим часом відпаде гігантський айсберг розміром з Ямайку.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 7 травня. Дівчата збиралися у найстаршої подруги і ворожили на суджених і долю

вівторок, 7 травень 2024, 7:05

Православна церква України 7 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Зедазнійського та його учнів. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Саву Стратилата та Євсевія. 7 травня українці присвячували посіву овочів та зернових к...

Противник активно впроваджує нові системи організації та нанесення вогневого ураження в ході ведення бойових дій, - Костянтин Машовець

вівторок, 7 травень 2024, 5:58

1. Дані по рівню падінню експорту озброєння та військової техніки (ОВТ) та оборонних послуг з ри-фи... . Представники державної російської компанії "Рособоронэкспорт" підготували для нинішнього міністра оборони ри-фи пана шойгИ, "озабоченного" криміна...