Сам винен: Прокуратура не визнає потерпілим пораненого на навчаннях у Кривому Розі телеоператора

​Захист пораненого на військових навчаннях телеоператора з Кривого Рогу В’ячеслава Волка оскаржить невизнання його потерпілим за одним із проваджень, відкритих щодо інциденту.
Про це повідомив його адвокат Максим Гореліков, передають Патріоти України.
За його словами, на своє звернення до військової прокуратури Криворізького гарнізону Південного регіону України щодо визнання Волка потерпілим за одним із проваджень він отримав офіційну відмову.
Загалом за фактом поранення оператора на навчаннях відкрито три кримінальні провадження.
"Відкрито провадження за статтею 128 (спричинення тілесних ушкоджень з необережності) та статтею 263 (незаконна зброя). За цією справою питань немає, її веде поліція міста, ми там визнані потерпілою стороною", – прокоментував Гореліков.
Разом з тим, було відкрите іще одне провадження - за статтею 420 (недбале ставлення до військової служби).
"За даним провадженням військова прокуратура має розслідувати дії військових осіб, які організовували дані навчання. За цією справою нас не визнають потерпілою стороною. Ми вважаємо, що це порушення наших прав. Адже дії військових призвели до тяжких наслідків", - пояснив адвокат.
Як сказав Гореліков, оскаржувати постанову слідчого військової прокуратури він буде в суді, щойно отримає її текст, наразі у захисту є лише лист-відповідь.
Нагадаємо, 6 липня в Кривому Розі під час військових навчань інструктор ЗСУ підстрелив оператора телеканалу "Перший Криворізький".
Пізніше стало відомо, що родина пораненого В’ячеслава Волка збирає $400 тис. на його лікування в Ізраїлі.
Згодом в мережі TouTube з'явилося відео інциденту.
Поліція затримала військовослужбовця Збройних Сил, який з необачності під час навчань підстрелив оператора каналу в Кривому Розі.
Суддя Іван Биканов прийняв рішення про те, що інструктор, який поранив оператора, 60 діб проведе під вартою. Однак зараз людина, що важко поранила Волка, може вільно пересуватися містом.
Зараз Волк лікується у Львові.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Молитва Богородиці за Україну... Україно, ти як Фенікс з попелу воскресаєш і ворогів перемагаєш": У мережі пригадали пророцтво старця Зосими на 2024 рік (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 5:58

З'явилось нове передбачення, коли українська армія зможе здобути перемогу над Росією. Зокрема, старець Зосим пророкував, що саме у 2024 році в країні "зникне страх та запанує спокій". Про це йдеться у відео на каналі "Український молитовник" у YouTube....

Серія українських ударів по цілях у Криму та Мордовії носить масштабний і скоординований характер – ISW

четвер, 18 квітень 2024, 5:00

На думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), українські удари по цілях Росії у Криму та Мордовії є скоординованою і широкомасштабною серією. . "Українські удари по російських авіаційних об'єктах в окупованому Криму, а також на території Росії, я...