Санкт-Петербург виступив проти РПЦ, яка хоче підім"яти під себе Ісаакіївський собор

У російському Санкт-Петербурзі 28 січня відбулася акція проти передачі Російській православній церкві Ісаакіївського собору.

У російському Санкт-Петербурзі 28 січня відбулася акція проти передачі Російській православній церкві Ісаакіївського собору. В акції взяли участь близько 5 тисяч петербуржців.

Акцію проти передачі собору її учасники змогли провести у вигляді зустрічі з депутатами. Мікрофонів не було, тому навколо кожного з депутатів збирався щільний натовп, люди ставили запитання і висловлювалися самі.

Мітинг не був узгоджений з адміністрацією міста, оскільки в цей же час в тому ж місці планували мітингувати прихильники передачі собору у власність РПЦ. Два нечисленні пікети під прапорами у вигляді георгіївських стрічок справді відбулися поруч із протестною демонстрацією.

Раніше цього тижня в РПЦ порадили чільному музейникові Росії, директору державного музею «Ермітаж» Михайлу Піотровському, який також виступив проти передачі Ісаакіївського собору, більше займатися історичними традиціями свого музею і «спершу слухати громадськість», перш ніж виступати від її імені.

Піотровський у відкритому листі закликав РПЦ самостійно відмовитися від передачі їй Ісаакіївського собору в Санкт-Петербурзі.

Петиція в інтернеті про збереження за Ісаакіївським собором статусу музею набрала вже понад 200 тисяч підписів, за це виступають також численні об’єднання музейників чи вчених у Росії, але у владі заявляють, що все це «марна праця», бо рішення передати собор РПЦ вже ухвалене.

Ісаакіївський собор, що є власністю міста Санкт-Петербурга, як музей щороку відвідують понад три мільйони туристів, що приносить у бюджет міста значні суми. У соборі також проводять концерти класичної музики й різноманітні виставки. Крім того, РПЦ майже щодня проводить там свої молебні.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 23 квітня: Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого першим побачили на вулиці

вівторок, 23 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду відзначають церковне свято 23 квітня на честь мученика Терентія, який відмовився принести жертву язичницьким богам навіть під загрозою тортур. Цей день зазвичай приносить тепло і ясну погоду. За повір'ями, сонце в цю дату вип...

Бійці ССО показали, як HIMARS знищив російську САУ "Гіацинт" (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 6:15

Росіяни встигли зробити лиш кілька пострілів з цієї гармати, перед тим, як українці ліквідували ворожу САУ. Українські захисники виявили ворожу гармату Гіацинт на окупованій частині півдня країни та завдали по ній удару з комплексу HIMARS. Про це повід...