СБУ прищемила нелегальних російських бізнесменів у Києві

Співробітники Служби безпеки України припинили в Києві діяльність фірми під керуванням громадян РФ, яка забезпечувала функціонування неконтрольованих каналів міжнародного зв'язку.

Компанія допомагала іншим фірмам переводити гроші і виводити їх за кордон для ухилення від сплати податків

Як повідомляє прес-центр СБУ, зловмисники створили нелегальний бізнес під прикриттям представництва іноземної телекомунікаційної компанії. З використанням спеціального обладнання вони організували маршрутизацію телефонного трафіку в обхід міжнародних центрів комутації. Під виглядом місцевих телефонних розмов трафік прямував на мережі українських операторів мобільного зв'язку.

Реальними засновниками фірми були громадяни РФ, з території якої надавався доступ і здійснювалося управління обладнанням, розміщеним в київському офісі.

Вилучена оперативниками документація свідчить, що ділки надавали іншим комерційним структурам також незаконні послуги з переведення в готівку грошових коштів і виведення їх за кордон для ухилення від сплати податків.

Під час обшуків у офісах та за місцем жительствах фігурантів справи співробітники СБУ виявили два GSM-шлюзи для термінації міжнародного трафіку, чотири сервера і більше 40 ноутбуків зі спеціальним програмним забезпеченням. Правоохоронці також вилучили $20 тис, велику кількість SIM-карток українських та іноземних мобільних операторів, печатки іноземних комерційних структур.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в мережу електрозв'язку) Кримінального кодексу України, ведуться оперативно-слідчі дії.
Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...