"СБУ у дії": Спецслужба спіймала російських бізнесменів, які незаконно виводили гроші з України.

Зловмисники виводили гроші у "тіньовий обіг", а потім на свої рахунки за кордоном.

Служба безпеки України. Фото: bug.org.ua

Співробітники СБУ затримали групу бізнесменів, які вивели з України близько 30 млн гривень. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-центр СБУ.

Як зазначається у повідомленні, "щоб обійти заборону на ввезення в Україну товарів з РФ (обмеження на поставки кави та чаю становлять не більше трьох кілограмів) та приховати факт приналежності до російської бізнес-структури, зловмисники перереєстрували свої фірми на закордонну офшорну компанію. Тому товари, які були вироблені в Росії, завозилися в країну під прикриттям іноземного підприємства, що не підпадає під санкції".

Отримані в результаті протиправної схеми гроші зловмисники виводили у "тіньовий" обіг, а потім на закордонні рахунки. Співробітники СБУ провели обшуки у центральному офісі компаній у Святошинському районі столиці, складських приміщеннях у Васильківському та Броварському районах Київщини, за місцями проживання директора компанії (громадянина РФ) та одного з учасників оборудки, який за дорученням знімав готівку з банківських рахунків, поінформували в прес-центрі. "Правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію, що підтверджує обготівковування коштів у банку, перереєстрацію російських фірм за кордоном та перерахування на них коштів у вигляді дивідендів, зразки хімічних добавок для ароматизації чайної і кавової продукції, комп’ютерну техніку", - йдеться у повідомленні. Невідкладні слідчі дії тривають, додали в СБУ.


Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...