СБУ викрила розкрадання коштів топ-менеджментом «Херсонобленерго»

Спецслужби перевіряють "узгодження" дій топ-менеджерів з російськими власниками компанії

Служба безпеки України викрила розкрадання коштів топ-менеджментом "Херсонобленерго" для створення штучної заборгованості товариства перед державою. Про це повідомляє прес-служба СБУ, інформують Патріоти України.

Встановлено, що керівники підприємства виводили частину грошей через фіктивні безтоварні угоди з підконтрольними комерційними структурами.

"У такий спосіб вони створювали штучний борг перед державою при закупівлі електроенергії, пояснюючи це несвоєчасними розрахунками населення за спожиті послуги. Оборудка дозволяла менеджменту компанії ухилятися від сплати податків до бюджету та створювати передумови для масових відключень споживачів від електропостачання", - розповіли в СБУ.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 КК, триває досудове слідство.

Співробітники спецслужби перевіряють "узгодження" дій топ-менеджерів з російськими власниками компанії, правоохоронці провели обшуки в офісі "Херсонобленерго" та вилучили документацію, яка підтверджує здійснення нелегальних оборудок.



Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...