Сенсаційна заява вчених: Всесвіт плаский, а наша 3d-реальність - велика ілюзорна голограма

Всесвіт може бути однією великою та складною голограмою, а наше бачення життя в 3D - просто ілюзія.

Такого висновку дійшли астрофізики в результаті вивчення космічного мікрохвильового фону, що залишився після Великого Вибуху. Про це повідомляє Independent.

Група вчених з університету Саутгемптона разом з колегами з Канади та Італії стверджують, що зображення, яке сприймає наш мозок, можна порівняти з переглядом 3D-фільму в кінотеатрі. Так само як і фільми ми сприймаємо глибину зображення, навіть якщо і розуміємо, що насправді все відбувається на пласкому екрані.

Ідея про голографічний Всесвіт була запропонована ще у 90-х роках. Згідно з гіпотезою Герарда т' Хофта, вся інформація, все що ми мислимо, вся наша 3D-реальність разом з часом - насправді міститься на пласкій поверхні та на її кордонах. У більш широкому сенсі, оскільки Всесвіт здається нам тривимірним, він може мати насправді двовимірну структуру, яка накладена на неймовірно великий космічний горизонт.

"Уявіть собі, що все, що ви бачите, відчуваєте і чуєте у трьох вимірах (і наше сприйняття часу) насправді виходить з плаского двовимірного поля," - сказав Костас Скендеріс, професор математичних наук в Університеті Саутгемптона.

Ідея схожа на звичайну голограму, де тривимірне зображення закодоване в двовимірній поверхні, як, наприклад, в голограмі на кредитній карті. Зазначається, що це дослідження могло б об'єднати два центральних аспекта фізики - загальної теорії відносності і квантову фізику.

"Голографія - величезний стрибок вперед у нашому уявленні про структуру і створення Всесвіту", - сказав професор Скендріс.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Араби не ставлять зайвих питань: Хто з українських експосадовців має нерухомість в ОАЕ

вівторок, 14 травень 2024, 21:54

Журналісти проєкту Радіо Свобода "Схеми" знайшли елітну нерухомість у Дубаю (ОАЕ), що належить родичам колишніх українських високопосадовців, нардепів, суддів та прокурорів. Дані про нерухомість отримані в межах міжнародного розслідувального проєкту Du...

На це неможливо дивитися без сліз: Як зараз виглядає Вовчанськ (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 21:44

У мережі показали зруйноване місто Вовчанськ Чугуївського району Харківської області, яке хочуть захопити російські окупанти. Кадри з висоти пташиного польоту опублікував паблік MRPL News, передають Патріоти України. На відео видно, як у місті одразу в...