Senstone - кулон-перекладач: Пристрій львів'ян зібрав на Kickstarter більше ніж $300 тисяч лише через 36 годин з моменту старту

Стартап Senstone, який запроектував кулон для перетворення голосових заміток у текстову форму був започаткований львів'янами і може розпізнавати 7 мов та 3 дні працювати без підзарядки.

Кулон-перекладач: львівський стартап зібрав на Kickstarter більше $300 тисяч

Kickstarter – це неповторний досвід. Підготовка і продуманість в цьому процесі – найважливіше. І дуже складно передбачити, що трапиться завтра. Наприклад, днями нас підтримав один з найвідоміших журналістів TechCrunch (Майк Бутчер – Ред.) І підкреслив, що дуже хоче випробувати пристрій. На жаль, зараз вільних гаджетів у нас немає, але влітку-восени спробувати зможуть всі, хто його замовляв, – говорить засновник і CEO Cтартап Назар Федорчук.

Започаткований львів'янами стартап Senstone, який запроектував кулон для перетворення голосових заміток у текстову форму, зібрав на сайті Kickstarter $300 тисяч.

Спочатку команда планувала зібрати на свій гаджет $50 тис., однак всього за 36 годин користувачі пожертвували українським розробникам більше, а в суботу, 18 березня, на рахунку проекту назбиралося вже $300 тис.

Кулон-перекладач

Кулон Senstone, діаметр якого становить не більше 3 см, а вага - 26 г, здатен записувати голосові замітки і зразу переводити аудіо в текст, який можна сортувати за шаблонами й темами. Пристрій може розпізнавати 7 мов та 3 дні працювати без підзарядки.

Засновник стартапу - львів'янин Назар Федорчук - почав працювати над проектом відразу після звільнення з роботи, два роки тому. Він зазначив, що більшість отриманих грошей витратять на першу партію кулонів і розвиток команди. "Для цих цілей ми не будемо залучати інвестиції. Але для розширення команди розробників і поповнення продуктової лінійки і маркетингу - ми відкриті для партнерства", - наголосив Федорук.

Як пише Захід, автори зібрали потрібні $50 тис. для запуску виробництва менше ніж за дві доби. Першу партію львівські винахідники запустять влітку. До цього часу пристрій вдосконалять і за півроку планують виготовити 5 тис таких кулонів. Тому зараз збільшують штат і шукають нових однодумців у команду.

Уже влітку 2016 роки команда створила робочий прототип і отримала перші передпосівні інвестиції від київського IoT Hub и Романа Кравченко. Роман – автор ідеї спробувати лайв-стрім старту кампанії на Kickstarter. Організовували Facebook-трансляцію на сторінку IoT Hub. За словами команди, трансляцію організовували в тому числі, щоб показати, як це робиться, іншим українським стартапам, які планують запускатися на Kickstarter.

На той час в команді було четверо людей, зараз – вже семеро, і ще п’ятеро працюють віддалено. Зараз Senstone шукає розробника бекенд і фахівця з machine learning.

За словами Назара, основну суму зібраних коштів витратять на першу партію і розвиток команди.

Для цих цілей ми не будемо залучати інвестиції. Але для розширення команди розробників і поповнення продуктової лінійки і маркетингу – ми відкриті для партнерства, – говорить він.

Зараз команда веде переговори з декількома заводами, які можуть допомогти з масовим виробництвом гаджета. Першим Бекер гаджет обіцяють доставити влітку або восени.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Не тільки дефіцит боєприпасів: Полковник запасу назвав найбільшу проблему оборонних ліній ЗСУ на фронті

середа, 17 квітень 2024, 0:30

Головною проблемою оборонних ліній ЗСУ є не стільки дефіцит боєприпасів і зброї, як відсутність бійців. Про це сказав полковник запасу та колишній командувач аеромобільних військ України Іван Якубець в ефірі "Київ 24", передають Патріоти України. "Ми з...

Європейське майбутнє України можливе в концепції територіально "великої Болгарії" – сидіти, як миша, під європейським "фінансовим віником", - Олексій Кущ

середа, 17 квітень 2024, 0:15

"Якої Європи ми прагнемо – історичної чи реальної? Багато хто в Україні шукає "Європу, яку колись втратили" і якої більше не існує", - пише економіст Олексій Кущ на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "Одні ...