Сепаратизму "не побачив": Скандальний суддя вирішив закрити справу проти екс-регіонала, що любить Росію

На думку Олега Лінника, у виступах екс-нардепа, "не міститься" ознак закликів до повалення конституційного ладу і зміни територіальних кордонів України.

Микола Левченко. Фото: ЗМІ

Шевченківський райсуд Києва зобов'язав прокуратуру закрити провадження проти колишнього народного депутата від Партії регіонів Миколи Левченка, якого підозрюють у сепаратизмі, закликах до повалення влади і розпалюванні ворожнечі, що призвело до тяжких наслідків.

Як свідчить постанова суду, рішення було винесено скандальним суддею Олегом Лінником 25 травня, в день написання ним заяви про відставку, повідомляють Патріоти України з посиланням на INSIDER .

У документі, зокрема, йдеться про те, що підозра "грунтується виключно на припущеннях органів досудового слідства про наявність в діях Левченко складу злочину, які були спростовані висновками експертів за результатами досудового розслідування".

Зокрема, на думку суду, в проаналізованих виступах екс-нардепа, "не міститься" ознак закликів до повалення конституційного ладу і зміни територіальних кордонів України.

"Слідчим суддею встановлено, що прокурором не була дана належна оцінка і не спростовані докази (захисту Левченко - ред.), які свідчать про відсутність в діянні Левченко М.О. ознак складу кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.161. КК (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії - ред.), зокрема, не доведено зв'язок виступу Левченко і важкими наслідками у вигляді заворушень на території Донецької та Луганської областей, створення основи для ескалації громадянського конфлікту і подальшого розпалювання ворожнечі всередині країни, є обов'язковим елементом злочину, передбаченого ч.3 ст .161 КК", - йдеться в постанові.

Микола Левченко - колишній депутат від Партії регіонів, відомий своїми публічними проросійськими виступами.

Після Революції гідності Левченко був оголошений в розшук. На початку травня 2018 нібито, почав закликати Путіна припинити фінансування терористів "ДНР" і "ЛНР" і "повернути ці області Україні".

Суддя Лінник відомий тим, що 22 грудня 2017 року засудив обвинуваченого у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія Юрія Крисіна до 4 років умовно з випробувальним терміном на 2 роки.

Також ЗМІ публікували скріншоти зі сторінки Лінника в "Одноклассниках", де той зізнається в любові до радянського минулого і "русского мира".

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...