Серед трьох "групок" у команді Трампа Україна може розраховувати на підтримку лише однієї з них - експерт

Цю "групку" умовно можна назвати "ветеранами" або "традиціоналістами", пояснив Олександр Потєхін.

Дональд Трамп. Фото:Росбалт

Нову адміністрацію президента США можна умовно розділити на три "групки"; Україна може розраховувати на підтримку лише однієї з них. Про це Обозревателю розповів головний науковий співробітник Інституту всесвітньої історії НАН України, екс-радник посольства України в США, вчений-американіст, доктор історичних наук Олександр Потєхін, зазначають Патріоти України.

За його словами, зовнішню політику і політику в сфері безпеки в адміністрації Трампа представляють три "групки". Першу "групку" експерт умовно назвав "трампістами". "Це ті, які критикують НАТО, вважають, що потрібно змінити способи фінансування. До "трампістів належить кандидат в Держсекретарі Тіллерсон".

Друга "групка" - "хрестоносці", - продовжив Потєхін. "Це ті, хто вважають, що йде третя світова війна і які впевнені, що має місце зіткнення двох світів - християнського світу і світу мусульманського"; вони не вірять в те, що вина за це лежить виключно на мусульманських радикалах. До табору "хрестоносців" експерт відніс радника президента США з національної безпеки.

За оцінками Потєхіна, Україна "дуже слабо укладається в схему "трампістів", оскільки їхня ідея - економія на зовнішній політиці, а на українському напрямку навряд чи можна щось заощадити, та й ми не зацікавлені в цій економії". "У схему з "хрестоносцями" ми не вкладаємося зовсім. На картині боротьби християнського світу проти мусульманської загрози нас немає", - додав він.

Разом з тим експерт звернув увагу на третю "групку" в адміністрації президента, яку він умовно назвав "ветеранами". "Є третя частина адміністрації, тому що ні перші, ні другі працювати, загалом, не можуть. Все одно потрібно закликати професіоналів, ветеранів. Ветерани, звичайно, нас бачать і розуміють, традиційно Україна присутня в полі зору цих людей", - розповів він.

"Але коли професіонали прийдуть, вони об'єктивно потрапляють в конфлікт і з першими, і з другими, бо їхня мета - стабільність у світі, політика без різких кроків. А всі різкі рухи, які обіцяє і перша, і друга група, можуть тільки нашкодити позиціям США у світі ".

Таким чином, "Україні потрібно пов'язувати надії з "ветеранами", традиціоналістами. Перші і другі - це революціонери. У схему революціонерів ми дуже погано вкладаємося", - резюмував Потєхін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...