Сергій Горбатюк: "З 35 рішень суду реальний термін застосований до одного "тітушки"

Цього року Україна відзначає третю річницю подій на Майдані

Начальник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк розповів, що за злочини на Майдані засуджено лише одного обвинуваченого.

"З 35 рішень суду реальний термін застосований до одного "тітушка", - сказав Горбатюк в ефірі телеканалу 1+1, повідомляють Патріоти України.

За його словами, розслідування йде стосовно 351 особи, з яких майже півсотні – чиновники.

"Розслідування йде щодо 351 особи, з них 48 чиновники найвищого рівня та понад 200 правоохоронців. До суду направлено понад 220 обвинувальних актів. Рішення суду є щодо 35 осіб, розслідування триває", - додав він. При цьому Горбатюк підкреслив, що судові розгляди "не дійшли навіть до екватора".

У "Справах Майдану" спрямовано до суду 142 обвинувальні акти щодо 220 осіб. Ухвалено 25 судових вироків. 35 осіб засуджено. Про це на брифінгу в ГПУ повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....