"Шалтай-Болтай" не йде на угоду зі слідством

Росія в шоці.... Повсюди держзрада. Справа хакерів набирає обертів

Жоден з фігурантів так званої справи про держзраду і хакерів з групи "Шалтай-Болтай" поки не пішов на угоду зі слідством, хоча деякі з них визнали свою вину.Про це повідомляє російський "Інтерфакс", посилаючись на джерело, знайоме з ситуацією, розповідають Патріоти України.

"На даний момент ряд обвинувачених визнали свою провину – хто повністю, а хто частково. Але жоден з фігурантів на угоду з правосуддям поки не йде", – сказав співрозмовник агентства. На питання, з чим це пов'язано, він відповів: "Мабуть, не дозріли ще".

Джерело не виключило надалі співпраці фігурантів зі слідством і їх згоди на особливий порядок суду – тобто з визнанням провини в обмін на більш м'який вирок.

Раніше повідомлялося, що коло фігурантів справи про держзраду і справи хакерів з групи "Шалтай-Болтай" незабаром може розширитися, і не виключені нові затримання. Співрозмовник агентства не став розкривати подробиці і деталі слідства, зазначивши лише, що "мова йде про велику, складну і багатоепізодну справу".

Він зазначив, що співробітникам Центру інформаційної безпеки ФСБ Росії пред'явлено звинувачення в державній зраді (ст.275 КК РФ), а саме передачі відомостей, що становлять держтаємницю, представникам іноземної держави, що групі хакерів інкримінується ч.3 ст.272 КК РФ (неправомірний доступ до комп'ютерної інформації, вчинений групою осіб за попередньою змовою).

Раніше також стало відомо про арешт начальника відділу Центру інформаційної безпеки (ЦИБ) ФСБ РФ Сергія Михайлова і його заступника Дмитра Докучаєва.Вони звинувачуються в тому, що, порушивши присягу, передавали конфіденційну інформацію Центральному розвідувальному управлінню (ЦРУ) США.

У справі також арештований глава відділу розслідувань комп'ютерних інцидентів "Лабораторії Касперського" Руслан Стоянов.

"Шалтай-Болтай", за інформацією російського агентства "Росбалт", підозрюється в розповсюдженні листування помічника президента Росії Владислава Суркова.Переписка була опублікована українським об'єднанням хакерів "Кіберхунта".

З опублікованої інформації, як стверджували хакери, випливало, що Сурков починаючи з 2013-2014 років обговорював дестабілізацію політичної ситуації в Україні та захоплення українських територій.

Володимира Анікєєва, якого вважають лідером хакерської групи "Шалтай-Болтай" і звинувачують в незаконному доступі до комп'ютерної системи, заарештували 9 листопада 2016 року.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Серія українських ударів по цілях у Криму та Мордовії носить масштабний і скоординований характер – ISW

четвер, 18 квітень 2024, 5:00

На думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), українські удари по цілях Росії у Криму та Мордовії є скоординованою і широкомасштабною серією. . "Українські удари по російських авіаційних об'єктах в окупованому Криму, а також на території Росії, я...

Янгол, якому підрізали крила: Почитайте вірш молодого Тичину без совєцьких чисток і цензур. Це пророцтво про наш час - блогер

четвер, 18 квітень 2024, 4:15

Справжній митець, щирий та натхненний, своїм талантом достукується до небес. Тоді його твори стають пророчими. Цей допис Богдана Вайвали отримав уже понад 30 000 репостів. . Ключове у ньому – поданий без цензури один із головних віршів молодого Павла...