Шанувальникам Мікеланджело на радість: Знайдено невідому досі роботу майстра (фото)

Несподівану знахідку вдалося виявити в ході реставрації інших робіт художника.

Фото: infokava.
Невідома робота Мікеланджело, яка являє собою малюнок, що зображає біблійну розповідь про жертвопринесення Ісаака, вперше виставлена на загальний огляд. Малюнок експонується в знаменитих музеях Капітолії в честь 2770-ї річниці з дня заснування столиці Італії, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Цікаво те, що саме в цьому музеї в 2016 був знайдений невідомий олівцевий начерк, що датується приблизно 1530 роком. Дивовижну знахідку вдалося виявити в ході реставрації інших робіт знаменитого майстра Мікеланджело. Варто відзначити, що ніхто з науковців навіть не підозрював про існування даної роботи, бо автор написав її на зворотному боці іншого графічного аркуша. Лише коли реставратори відокремили малюнок від старої картонної підкладки, то побачили, що на його обороті є ще одна робота Буонарроті.

Також у спеціальному залі Капітолійського музею разом з новою знахідкою буде експонуватися ще один шедевр Мікеланджело. Це олівцевий двосторонній портрет Клеопатри, який майстер написав приблизно в 1535 році.

До речі, історія цього твору практично повністю повторює сюжет з виявленням нового начерка художника. Різниця лише в тому, що його виявили майже 30 років тому. Відвідати виставку цих двох унікальних робіт Мікеланджело в Капітолійських музеях Риму можна до 7 травня.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...