Що хімічитумуть? Бойовики запускають хімзавод "Стірол" у Горлівці

Головний терорист "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що в Горлівці готують до запуску фармацевтичний завод "Стірол".

"Стірол"

Слова Захарченка наводяться на сепаратистському ресурсі "Новороссия". Глава терористичної організації заявив, що на сьогоднішній день готується план запуску "Стіролу".

Відзначається, що на етапі підготовки плану визначається список підприємств хімічної і фармацевтичної галузей так званої "ДНР", які будуть відкриті першими.

У прес-службі Ostchem ЕП заявили, що вони нічого не знають про плани щодо запуску заводу "Стирол", який входить до Group DF. "Ймовірно, мова йшла про завод "Стиролбіофарм", - заявили у прес-службі.

Осінню 2016 року ЗМІ повідомляли, що ватажок терористів "ДНР" Олександр Захарченко наказав демонтувати виробничі потужностей одного з найбільших підприємств Донецького регіону - горлівського хімічного концерну "Стирол".

У січні 2016 року українська розвідка повідомляла, що бойовики здійснюють демонтаж та вивозять на територію Росії виробничі потужності щонайменше шести підприємств з окупованих районів Луганської області.

Раніше повідомлялося, що виробник азотних добрив Черкаський "Азот", що входить до Group DF, повністю відновив роботу основних цехів з виробництва азотних добрив.

"Стиролбіофарм", що здійснює діяльність з 1996 року, спеціалізується на випуску лікарських препаратів і біологічно активних добавок.

Раніше "Стиролбіофарм" входив в структуру ПАТ "Концерн Стирол" (Горлівка), проте фармацевтичне підприємство в 2010 році не увійшло в угоду з продажу концерну Дмитру Фірташу, і Микола Янковскій зберіг контроль над ним.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт в Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...