Що криється за заявами Луценка про Йованович, - Фесенко

На думку політолога, команда Порошенка вже більше року намагається усунути Йованович з посади посла США.

Юрій Луценко. Фото: lb.ua.

За заявами генпрокурора Юрія Луценкапро тиск з боку американського посла стоїть команда президента Петра Порошенка. Про це сказав політолог Володимир Фесенко, передають Патріоти України.

"Сумнівно, що Луценко зробив це за власною ініціативою. Скоріше за все, був спільний інтерес президентської команди. Команда Порошенка вже більше року намагається усунути Йованович з посади посла США. Поки це виходило не дуже вдало. Вона допрацює і за кілька місяців повернеться у свою країну. І цього року в Україні з'явиться новий посол – відбудеться планова ротація.

Спроби усунути її відновилися зараз, бо з'явилася інформація про український слід на американських виборах президента, коли виграв Трамп. Це, можливо, надихнуло команду Порошенка посилити ефект, звинуватити Йованович, що вона допомагає НАБУ, яке ніби то грало на боці Гілларі Клінтон. Головна мета була – дискредитувати посла і ту інформацію, яку американське дипвідомство може надсилати з Києва до Вашингтону. Про події в Україні, пов'язані з виборами, корупцію в оборонному секторі. Дискредитувати джерело інформації і підіграти Трампу.

Чому саме Луценко? Якщо робити поширювачем подібних заяв Розенблана, який знаходиться під слідством НАБУ, то це виглядатиме сумнівно. Потрібна була більш серйозна персона.

Не виключено, що Юрій Віталійович перестарався, проявив надмірну активність і трішки загрався. Тому Порошенкові і Клімкіну довелося виправдовуватися. Зрозуміли, якщо Держдеп США став на бік Йованович, то далі сваритися не можна. Помилка у тому, що не можна нам втручатися у внутрішні американські чвари. Це не наша справа. Хотіли підставити Йованович, Ситника з НАБУ, а ефект вийшов прямо протилежний.

Ця історія принципово не вплине на стосунки України і США. Скоріше, на ставлення Вашингтону до Луценка. І додасть негативних балів у ставленні до команди Петра Олексійовича. Якщо навіть Порошенко переобереться на другий термін, американці можуть надіслати сигнали, щоб Луценко пішов з посади генпрокурора. Він і сам обіцяв, а тут ще й Вашингтон наполегливо попросить", - каже Володимир Фесенко.

Джерело: Gazeta.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як в Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...