Що таке "хумус" і чому його варто вживати всім

​Середньосхідний дип (соус, в який умочують шматочки їжі) хумус, який готують з нутового пюре, в останні роки отримав настільки широку популярність по всьому світу, що в квітні цього року в Британії стався дефіцит цього продукту.

Хумус має масу корисних властивостей. Фото: Husbands That Cook/Flickr

Чи міг хто-небудь подумати таке про нут? Патріоти України з посиланням на Нескучные новости наводять шість причин, чому всі ми маємо їсти більше хумусу.

Ху́мус – страва, відома під назвами нут, нухат, нохат, гарбанзо (англ. Garbanzo beans), чікпіс (англ. Chickpeas) — закуска з нутового пюре, до складу якого зазвичай можуть входити: оливкова олія, часник, сік лимона, паприка, сезамова паста (тахині).Арабською мовою й івритом «хуммус» означає як просто горох нут, так і саму закуску, - прим. ред.

Зниження апетиту

Якщо ви хочете приборкати муки голоду посеред дня та схуднути, хумус стане хорошим частуванням. Дослідження показали, що вживання в їжу продуктів, що містять поліненасичені жири, таких як хумус, волоські горіхи і лосось, може вплинути на наші гормони голоду та врятувати нас від переїдання.

Але це не означає, що ви можете самостійно з'їсти порцію, розраховану на все сімейство.Допомагає скинути вагу

Якщо ви їсте хумус, зроблений тільки з оригінальних шести інгредієнтів (тахіні, нут, оливкова олія, часник, лимонний сік, сіль), то він повністю складається з рослинної їжі й підходить як для веганів, так і для вегетаріанців.

Також це добре для потенційної втрати ваги. Адже як показало дослідження Європейської асоціації з вивчення діабету, люди на вегетаріанському харчуванні втрачають удвічі більше ваги, ніж ті, хто дотримуються дієт з обмеженням калорій і не заснованих на рослинній їжі.

Знижує ризик серцевих захворювань

У ситуації великої кількості інформації про купу продуктів, що містять небезпечну кількість солі - домашня їжа, сендвічі з супермаркета і навіть здоба, ми шукаємо щось, що допоможе захистити наше серце.

В опублікованому в 2016 році в журналі Nutrition Journal дослідженні, йдеться, що такі бобові як нут є продуктами з низьким глікемічним індексом (GI) і пов'язані зі зменшеним ризиком серцевих захворювань.

Знижує рівень холестерину

Хумус традиційно містить часник, який в останні роки набув горде звання суперфуду. Це означає, що у нього є оздоровчі властивості, які в тому числі викликають "помірне зниження" рівня холестерину в людей, згідно з науковим оглядом 2009 року. Дослідження вивчило дані 1794 учасників та дійшло висновку, що часник (зокрема, часниковий порошок) знижує рівень холестерину.

Допомагає запобігти раку

За це знову можемо висловити подяку часнику. Відповідно до огляду Всесвітнього фонду досліджень раку 2007 року, часник, ймовірно, захищає від раку кишечника та шлунка.

Національний інститут раку Британії погодився з дослідженнями, які показують зв'язок між збільшенням споживання часнику та зменшенням ризику деяких видів раку, включаючи рак шлунка, товстої кишки, підшлункової залози і молочної залози.

Десерт з хумусу існує!

Якщо вищевикладених фактів вам мало, знайте, що існує десерт з хумусу зі смаками брауні, апельсину-імбиру, шоколадного печива й різдвяного печива з корицею.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Просто боляче дивитися на Донбас... Але ми наведемо там лад": Путін зробив чергову цинічну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 22:29

Володимир Путін заявив, що йому боляче дивитися на те, через що проходять жителі Донбасу. Цікаво це чути від людини, яка й віддавала накази бомбити міста Донбасу, знущалася з мирного населення, позбавивши будь-яких благ та прав, розорила промисловість ...

На окупованій Донеччині помітили черговий російський "цар-танк" (фото, відео)

четвер, 25 квітень 2024, 22:17

Російський "цар-танк" зафіксували на ТОТ Донецької області. Його завдання – виводити до позицій. Втім наші бійці завжди знайдуть спосіб, аби зруйнувати плани ворога. Про це пише журналіст Юрій Бутусов у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти Україн...