Щоб не заробляли на українцях заломлюючи ціни: АМКУ оштафував російського тютюнового монополіста

Компанія оштрафована за зловживання монопольним становищем на ринку дистрибуції сигарет.

Антимонопольний комітет України оштрафував найбільшого тютюнового дистриб'ютора на понад 430 млн гривень. Про це вчора повідомили у прес-службі регулятора:

"Сьогодні, 16 грудня 2016 року відбулося засідання Антимонопольного комітету України, на якому було прийнято рішення про визнання вчинення порушень ТОВ "ТЕДІС Україна" законодавства про захист економічної конкуренції, за які накладені штрафні санкції", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в АМКУ, зокрема, за порушення у вигляді встановлення таких цін для оптових і роздрібних торговців, які не можливо було б встановити за умов існування значної конкуренції, на ринку дистрибуції сигарет, на відповідача накладено штраф у розмірі 429 мільйонів 306 тисяч 740 грн. До того ж на тютюнового гіганта наклали ще 1 млн 892 тисяч 710 грн штрафу за порушення у вигляді часткової відмови від реалізації товару за відсутності альтернативних джерел його придбання. "У період з 16.08.2016 по 16.12.2016 рр. було проведено 6 засідань Комітету щодо результатів розгляду справи, під час яких здійснено заслуховування уповноважених представників відповідача, найбільших виробників тютюнових виробів та суб'єктів господарювання, які здійснюють закупівлю у ТОВ "ТЕДІС Україна" і подальшу реалізацію сигарет відповідно до наявних ліцензій на право оптової та/або роздрібної торгівлі тютюновими виробами", - додали у прес-службі.

Нагадаємо, раніше Антимонопольний комітет України взявся за справу про зловживання монопольним становищем з боку найбільшого дистриб'ютора цигарок в Україні "Мегаполіс-Україна", власником якої є мільярдер Ігор Кєсаєв. Роботу тютюнового гіганта активісти заблокували у шести містах України, стверджуючи, що "Мегаполіс-Україна" була заснована російською компанією "Мегаполіс" та "сім'єю" Януковича. У 2014 році "Мегаполіс" отримала від своєї діяльності 1,2 млрд гривень чистого прибутку. Її власник Кесаєв – відомий виробник зброї для російських Збройних Сил. Як виявили журналісти, компанії "Філіп Морріс Україна", "Джей Ті Інтернешнл Україна", "Імперіал Тобакко Продакшн Україна", "ТК "В.А.Т.- Прилуки", на яких припадає 99% вироблених в Україні тютюнових виробів, стали акціонерами "Мегаполісу" і таким чином на тютюновому ринку виникла "картельна змова". Japan Tobacco Inc (JTI) и Philip Morris International Inc (PMI) придбали по 20% акцій компанії. У раду директорів "Мегаполіс-Україна" входить колишній управляючий директор "Філіп Морріс Інтернешнл Україна" Лео Патрік Маклохлін та його права рука Сергій Сліпченко. У травні 2016 року компанія "Мегаполіс-Україна" була перейменована в ТОВ "ТЕДІС УКРАЇНА".

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...