Шість кращих вправ від болю у спині (відео)

Поради від полтавського пенсіонера, який із фактично інваліда став світовим рекордсменом.

Олег Федорко. Фото: ФактиТе, чого досяг у спорті колишній лікар-стоматолог Олег Федорко, здається за гранню фантастики. Вісім років тому, коли після емоційного стресу у чоловіка стався збій серцевого ритму, колеги-медики заборонили йому будь-які фізичні навантаження. Також виявилося, що два поперекових диска практично повністю зруйновані - дала про себе знати отримана в молодості травма. Лікарі радили чоловікові назавжди забути про активний спосіб життя, зазначають Патріоти України.

Пропонуємо вашій увазі інтерв’ю з спортсменом про шлях, який полтавському пенсіонеру довелося подолати, щоб із фактично інваліда стати світовим рекордсменом, мовою оригіналу.

"Я чувствовал себя отвратительно, было ощущение, что разваливаюсь, — говорит Олег Федорко. - К счастью, из интернета узнал упражнения, которые помогли мне полностью восстановиться. Они совсем простые и не требуют много времени. Теперь я демонстрирую их всем, у кого есть проблемы со спиной.

Упражнения на скручивание для укрепления мышц спины от Олега Федорко

  • Исходное положение лежа на спине. Положить пятку левой ноги на пальцы правой и медленно наклонить вправо, пытаясь коснуться пола. При этом плечи прижаты к полу, руки — параллельно туловищу, а голова поворачивается влево. Потом делаем такой же наклон влево, а голову поворачиваем вправо. То же самое выполнить, положив на пальцы левой ноги правую пятку.
  • Ноги по очереди ставим на колени: левую — на правое, и наоборот. Наклоняться сначала в одну сторону, потом — в другую. Не забываем держать плечи ровно прижатыми к полу и поворачивать голову в противоположную сторону.
  • Поджать ноги в коленях, немного приподнять, и снова проделать те же движения по десять раз в каждую сторону. Начинать нужно с трех — пяти раз.

Упражнения для укрепления мышц живота

  • Лежа на спине, поджимаем ноги в коленях и тянемся к ним корпусом с согнутыми в локтях руками, затем распрямляемся.
  • Стать в планку. Поднять вверх правую руку и левую ногу и продержаться так несколько секунд, в идеале — 35—40. Потом сменить положение.
  • Лечь на живот и одновременно оторвать от пола обе руки и обе ноги. Задержаться на секунду и опустить. Сделать 10—12 раз.
Джерело: Факти
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...