Швидко та тихо: NASA розробляє новий надзвуковий літак (відео)

Інженери планують подолати проблему гучних звукових ударів.

Літак Low-Boom Flight Demonstrator. Фото: NASA

NASA разом із компанією Lockheed Martin створять експериментальний надзвуковий літак, який літатиме швидше за звук, при цьому буде відносно тихим, повідомляють Патріоти України з посиланням на АBCnews.

Літак Low-Boom Flight Demonstrator, може зрештою прокласти дорогу комерційним надзвуковим подорожам землею, які наразі заборонені FAA через гучні звукові удари.

"Надзвичайно зворушливо повернутись до розробки X-plane у такому масштабі ", – заявив Джайвон Шін, адміністратор з космонавтики у NASA.

Згідно з даними NASA, новий літак може досягти надзвукової швидкості, створюючи серію "м'яких ударів" замість гучних.

Зазначається, що звичайні надзвукові літаки генерують ударні хвилі, які стикаються один з одним після розриву звукового бар'єру. Low-Boom Flight Demonstrator призначений для відправлення цих ударних хвиль один від одного. По звуку це схоже наче зачиняються двері автомобіля.

Вартість контракту сягає приблизно $ 247,5 млн. Згідно з умовами угоди це повинен бути одноядерний літак, який здатний пересуватись зі швидкістю 940 миль за годину. До кінця 2021 року його повинні відправити у дослідницький центр польотів Армстронга, що у Каліфорнії.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Повернулася з району, куди через годину завітала ракета. Хвиля така, що докотилася до передмістя. Але переживемо. Не на тих вони напали, - блогерка з Харкова

понеділок, 6 травень 2024, 0:30

"Дорога латана-перелатана, вітається з автівкою то світлими плямами старого асфальту, то свіжими, темними, які закрили собою вчорашні ями. Сонце сліпить очі, кілометр за кілометром, і за обрієм видніється стовп чорного диму, після прильоту. Його зранку...

Причина втечі прокремлівського пропагандиста з Німеччини просто феєрична: йому було незручно через розвішані у містах прапори ЛГБТ, - Голобуцький

понеділок, 6 травень 2024, 0:15

"Німецький Der Spiegel зафіксував, що в Німеччину як "українські біженці" проникли і агенти Кремля з медведчуківського пулу. І зараз займаються тією ж кремлівською пропагандою, що й всі роки перед тим, але вже на німецьку і європейську авдиторію", - пи...