"Ширма для олігархів чи вдалий піар-хід?": Експерти пояснили, навіщо Порошенку знадобився Бальцерович

В експертів виникає питання, наскільки президент і прем'єр-міністр будуть прислухатися до пропозицій позаштатного радника.

Лєшек Бальцерович. Фото: hvylya.net.

У Польщі прокоментували призначення екс-віце-прем'єра Польщі Лєшека Бальцеровича позаштатним радником президента України Петра Порошенка і його представником в Кабінеті Міністрів. Думки польських журналістів Павла Боболовича і Петра Андрусечка, з якими вдалося поспілкуватися "Апострофу", розділилися, передають Патріоти України.

"В Україні панує міф про Бальцеровича як батька всіх польських реформ і про успіх польської трансформації. З цього всього правдива тільки трансформація Лєшека Бальцеровича - від комуністичного діяча до задекларованого ліберала. Україна - це ж не Польща в 1989 році. В Україні немає соціалістичної економіки, а тільки корумпована олігархічна система. Тут не допоможуть ліберальні ідеї Бальцеровича, навпаки, це може законсервувати ситуацію, адже олігархи тільки і чекають закінчення процесу приватизації", - розповів польський журналіст Павло Боболович.

За його словами, метою призначення Бальцеровича може бути необхідність поліпшення іміджу України перед лицем міжнародного співтовариства. У свою чергу Петро Андрусечко, кореспондент польського видання "Газета виборча" в Україні підкреслює, що Бальцерович є тільки радником - представником президента, а не членом українського уряду.

"Тому виникає питання, наскільки президент і прем'єр-міністр будуть прислухатися до його пропозицій. У попередньому українському уряді були іноземні міністри-реформатори, і їм було важко працювати. Тому це призначення - швидше піар-хід, який в підсумку можна розцінювати позитивно", - зазначив Андрусечко. Він також додав, що Україна сьогодні перебуває в зовсім іншій ситуації, ніж Польща, коли при владі був Бальцерович, тому буде цікаво спостерігати, що запропонує Україні польський реформатор.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...