Сюрреалістичний шпигунський скандал - співробітник спецслужби ФРН виявився колишнім порноактором

Співробітник Федерального відомства з охорони конституції Німеччини, який був викритий як ісламіст, раніше знімався в гей-порнофільмах.

Про це повідомляє Bild. Під час обшуку в будинку 51-річного чоловіка агенти служби знайшли порнографічні фільми, в яких знімався підозрюваний.

Видання зазначає, що матеріали не мають відношення до розслідування, але ця історія стає найбільш сюрреалістичним шпигунським скандалом в сучасній німецькій історії.

За даними ЗМІ, 51-річний підозрюваний під фальшивим іменем поширював у інтернеті висловлювання ісламістського змісту, а також розголошував службові таємниці. Як повідомила прокуратури Дюссельдорфа, чоловік влаштувався на роботу до Федерального відомства з охорони конституції 2016 року, аби здійснювати стеження за ісламістами в Німеччині.

За словами Маасена, до його відомства так само, як і до кожної спецслужби, намагаються проникати агенти іноземних спецслужб, екстремісти та терористи. Він також додав, що нині триває перевірка, яка має з'ясувати, чи завдано внаслідок діяльності підозрюваного якоїсь шкоди і якщо так, то в якому обсязі.

Як повідомляє німецьке видання Suddeutsche Zeitung, підозрюваний, який походить з Іспанії, нині має німецьке громадянство. Він є батьком чотирьох дітей, а свою радикалізацію приховував від сім'ї.

ЗМІ зазначають, що чоловік пропонував своїм ідеологічним однодумцям в інтернет-чатах уможливити доступ до Федерального відомства з охорони конституції. За даними прокуратури, немає інформації, чи планував підозрюваний якісь теракти, про що напередодні повідомляли ЗМІ. Слідство поки що не має даних і щодо того, чи становив затриманий небезпеку. Це перший випадок викриття ісламіста серед співробітників Федерального відомства з охорони конституції Німеччини.

За даними Washington Post, підозрюваного вдалося виявити після спілкування в чаті з одним з агентів. Чоловік надав так багато інформації про шпигунів агентства і внутрішніх директивах організації, що його швидко вирахували.

Німецькі ЗМІ також повідомили про те, що він, як вважають, планував вибух в штаб-квартирі відомства в західній частині міста Кельн.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...