"Скажений пес у справі": Меттіс запропонував Трампу кілька варіантів реакції на газові атаки у Сирії

Глава Пенатагону подав на розгляд президента США різні варіанти військової відповіді на застосування у Сирії хімічної зброї.

Джеймс Меттіс. Фото: rusdialog.ru

Відомо, що один з варіантів передбачає такі удари збройних сил США, які не дозволять сирійським ВПС підніматися в повітря. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Представник адміністрації підкреслив, що поки що адміністрація США не прийняла остаточного рішення щодо можливого силового сценарію.

Нагадаємо, сирійський Ідліб постраждав від газової атаки: серед десятків загиблих були діти. Під час авіаударів було випущено токсичний газ. Через газ багато людей задихнулись або втратили свідомість, у деяких з рота йшла піна.

Проте за іншими даними, померлих може бути близько сотні, поранених - понад 150. Джерела серед лікарів та інші активісти підтвердили, що один з передмість Хан-Шейхуна було обстріляно матеріалами, схожими на газ. Він викликає задуху і інші симптоми, такі як прискорене дихання, звуження сітківки, блідість, загальний спазм тощо.

У Міністерстві оборони Росії заявили, що хімічна атака у Сирії в місті Хан Шейхун виникла через виток газу на складах сирійських повстанців після того, як їх авіація обстріляла війська сирійського уряду.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...