Схеми пограбувань житла: Названі найбільш вразливі квартири (відео)

Найчастіше пограбувань в багатоквартирних будинках зазнають житла, які знаходяться на перших поверхах будинку.

Віктор Веклич

Про це в ефірі ObozTV заявив заступник начальника управління поліції охорони Києва Віктор Веклич, передають Патріоти України.

"Найбільш уразливі квартири - це ті, які знаходяться на першому, другому, третьому і останньому поверсі. Там, де зловмисники можуть потрапити безпосередньо з вулиці по драбині, або спустившись з даху. Є такі професіонали-альпіністи, які під виглядом утеплення будинку можуть потрапити в будь-яку квартиру, але як правило, це ці поверхи", - розповів він.

Також поліцейський назвав і найпоширеніші серед грабіжників методи проникнення в приміщення.

"Проникають через вікно, шляхом віджиму пластикових рам. Якщо зловмисники проникають через вхідні двері, то це відбувається шляхом злому серцевини замків, підбору ключів або просто вибивання замку", - зазначив правоохоронець.

Крім того, він дав кілька порад, як уберегти свою квартиру від несанкціонованого проникнення.

"Тому хотілося б рекомендувати всім власникам квартир на цих поверхах встановити решітки на вхідних дверях, встановити подвійні двері, і щоб одні з них були металеві з двома різними типами замків. Це істотно ускладнить проникнення", - резюмував Веклич.

Нагадаємо, в Україні за місяць відбувається близько 230 тисяч крадіжок, з них квартирних - близько 20 тисяч (дані за жовтень опубліковані на сайті ГПУ).
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт у Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...