"Схудла, але жива": Адвокат Савченко розповів про візит у в’язницю

Арештований нардеп оголосила голодування та п’є лише воду.

Савченко Н. Фото: ЗМІ

Адвокат арештованого нардепа Надії Савченко, яка оголосила голодування, відвідав учора її в СІЗО, принісши квітку, повідомляють Патріоти України з посиланням на "112 Україна".

"Перш за все, я її з весною привітав - приніс квіточку, троянду. Привітав з днем народження її мами, якій сьогодні виповнюється 80 років. Надія схудла, але жива. П'є воду і надіється на краще", - сказав Віктор Чевгуз.

Він додав, що доки голодуватиме Савченко - не знає.

Нагадаємо, що 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко. Перед голосуванням генеральний прокурор України Юрій Луценко виклав нардепам версію слідства.

У Раді також продемонстрували оперативне відео, на якому Савченко і генерал Володимир Рубан домовляються із військовими про стратегію і тактику перевороту.

Того ж дня їй оголосили підозру та затримали.

23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід Савченко у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права на заставу. З того ж дня вона оголосила голодування.

Генпрокурор України Юрій Луценко очікує, що слідство у справі Савченко триватиме два-три місяці.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

США призупинили постачання боєприпасів Ізраїлю - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 22:39

Минулого тижня адміністрація Байдена призупинила постачання боєприпасів, виготовлених у США, до Ізраїлю. Про це повідомляє Axios із посиланням на двох ізраїльських чиновників, передають Патріоти України. Зазначається, що США зупинили постачання зброї і...

Спланована стратегія: Полковник ЗСУ пояснив, чому росіяни тероризують Одесу і Харків

неділя, 5 травень 2024, 21:43

Систематичні обстріли Харкова та Одеси – це виконання не військових, а інформаційно-психологічних задач. Як пояснив в коментарі 24 каналу воєнний оглядач Роман Світан, агресор намагається тиснути на українське суспільство, аби так примусити країну до к...