Скільки буде коштувати півлітра горілки з 1 березня?

На 20 відсотків збільшився акциз на алкогольні напої, що суттєво відобразиться на цінах в магазинах.

Зросла ціна на горілку. Фото http://radiotrek.rv.uaЗ 1 березня вступили в силу нові ставки акцизного збору на алкогольні напої. Ще в кінці минулого року Верховна Рада України прийняла закон, який істотно збільшує акциз на алкоголь і тютюн. Деякі норми цього закону вступили в силу з 1 січня, а окремі положення тільки з 1 березня, повідомляють Патріоти України з посиланням на Факты.

Зокрема, з 1 березня на 20 відсотків збільшилася ставка акцизного збору на горілку. За розрахунками фахівців, це призведе до зростання вартості легально виробленої півлітрової пляшки горілки мінімум на 11 гривень. Таким чином, її середня роздрібна ціна може вирости до 80 гривень.

Варто нагадати, що в листопаді 2016 року Кабінет міністрів України в черговий раз істотно збільшив мінімальні роздрібні ціни на алкоголь. Урядовці пояснювали таке рішення боротьбою з контрафактним алкоголем і підтримкою галузі. На сьогоднішній день найнижча роздрібна ціна пляшки горілки об'ємом півлітра становить 69 гривень 78 копійок, а тризіркового коньяку - 104 гривні 90 копійок. Роздрібна ціна на пляшку сухого вина - 33 гривні, кріпленого вина - 42 гривні, шампанського - 69 гривень 90 копійок.

За прогнозами експертів, після підвищення акцизу, кількість алкогольних напоїв, що продаються в магазинах за мінімальною ціною істотно зменшиться. Адже виробники обов'язково перекладуть свої зрослі витрати по сплаті податків на плечі пересічного покупця.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Родич Тищенка є фігурантом справи щодо розкрадання 140 млн - журналістське розслідування

понеділок, 6 травень 2024, 23:03

Чоловік сестри нардепа Миколи Тищенка Герман Блінов став фігурантом справи про розкрадання коштів під час будівництва метро на Виноградар. Про це повідомляє Bihus.Info, передають Патріоти України. За даними слідства, 140 мільйонів у жовтні 2022 року як...

В Україні ліквідували сина російського генерала Лапіна (фото)

понеділок, 6 травень 2024, 22:51

На війні в Україні могли ліквідувати сина російського воєначальника Олександра Лапіна. Відповідне повідомлення з'явилося в російській групі "Новости Волгоград", передають Патріоти України. "Прийшли трагічні звістки з фронту. У зоні проведення спеціальн...