Скільки можна: В'ятрович наполягає на скасуванні переносу вихідних

"Україна має відмовитися від перенесення вихідних, якщо вони випадають на суботу або неділю", - вважає директор Українського інституту пам’яті.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Україна може відмовитися від перенесення вихідних, якщо вони випадають на суботу або неділю, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Апостроф». Про це заявив директор Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Володимир В'ятрович.

«Наша пропозиція про перенесення вихідного дня з 9 травня на 8-е залишається актуальною. Україні слід відзначати річницю завершення Другої світової війни в Європі разом з усією Європою, тому треба говорити про 8-травня як про вихідний день», - зазначив він.

За словами Володимира В'ятровича, ця ідея буде пропонуватися і в подальшому. «Крім того, ми прекрасно розуміємо, що, на жаль, 9 травня є радянською спадщиною, і його використовують різні проросійські і прорадянські ліві сили зовсім не для вшанування тих людей, які перемогли нацизм, а щоб нагадати про себе. Відповідно, 9 травня як вихідний день, на жаль, перетворилося в прекрасний формат для різноманітних лівих або проросійських провокацій», - вважає директор УІНП.

Він висловив надію, що Верховна Рада підтримає таку ініціативу. «Скасування 1 травня як вихідного була в нашому першому реченні, в першому законопроекті. Але в ході досить бурхливої дискусії з представниками громадськості ми вирішили піти на компроміс і все-таки залишити 1 травня вихідним днем », - пояснив В'ятрович.

При цьому він сказав, що не може бути задоволеним декомунізацією свят. «Ще одне важливе положення стосується перенесення вихідних, якщо вони випадають на суботу або неділю. У цьому році у нас знову є чотири вихідних, які з цим пов'язані. У нашому законопроекті ми відмовляємося від цієї традиції. Отже, це також скоротило б кількість вихідних днів на рік», - резюмував директор УІНП.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...