Скільки "зароблятимуть" безробітні: В Україні підвищать виплати по безробіттю

Мінімальна сума виплат по безробіттю становить 544 гривні, а максимальна 6400 гривень.

В Україні підвищать виплати по безробіттю. Фото vasilkivrda.gov.uaНа найбільше допомогу з безробіття (6400 грн) в Україні можуть розраховувати колишні державні чиновники і військовослужбовці, інформують Патріоти України із посиланням на UBR. Про це заявив виконуючий обов'язки голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко.

За його словами, мінімальний розмір виплати по безробіттю в Україні становить 544 грн на місяць. Таку суму отримує приблизно чверть зареєстрованих безробітних. Якщо людина працювала тільки шість місяців в році, то може розраховувати на 1160 грн (з квітня 2017 року - 1280 гривень). Це ще третина безробітних українців.

«Максимально з фонду соціального страхування безробітний може отримати не більше 6400 грн на місяць, але таких набирається менше 3% від числа тих, хто стоїть на біржі праці. Це, як правило, скорочені чиновники, у яких була висока офіційна зарплата, військові і таке інше. Середній же розмір виплат становить зараз 2100 грн », - розповів Ярошенко.

Як повідомляв «Обозреватель», раніше віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що в Україні ні в якому разі не скасують допомогу з безробіття, проте сам механізм його нарахування може змінитися. Наприклад, людина буде отримувати гроші тільки після виконання певних суспільних робіт.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Протягом кількох крайніх діб почала загострюватись ситуація на Краматорському та Покровському операційних напрямках, й явно не на користь ЗСУ, - Костянтин Машовець

середа, 24 квітень 2024, 9:32

1. Почнемо з Краматорського... Очевидно, командування угрупування військ (УВ) противника "Юг", на напрямку докладання своїх основних зусиль, а це зараз - м.Часів Яр та прилеглі райони, прагне вже найближчим часом добитися більш-менш значних успіхів. На...

Тилові журналісти легковажать: Боєць ЗСУ розповів про переваги російського "танка-мангала" під час ворожих штурмів

середа, 24 квітень 2024, 9:05

Хоч танк і не маневрений та має багато недоліків, він може виконати свою місію під час штурму — завести колону в населений пункт і стріляти просто в лоб, говорить командир танкового підрозділу. . Останнім часом дедалі частіше з'являються повідомлення ...